Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ Final de an școlar la ,,Singidava” Cugir. La 3 decenii de existență, 30 de rezultate de excepție, la etapele olimpiadelor și concursurilor școlare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 14 iunie, curtea Școlii Gimnaziale ”Singidava din Cugir s-a umplut de flori, zâmbete, bucurie și multă emoție, iar clopoțelul a sunat pentru ultima dată, vestind sfârșitul anului școlar și începutul bineimeritatei vacanțe. Festivitatea a adunat împreună elevi, părinţi, bunici și cadre didactice purtând cu mândrie ia ca simbol al spiritului neamului românesc.

La ceas de bilanț, directorul școlii, prof. Floare Vlasea a transmis felicitări elevilor și profesorilor pentru dăruire, implicare și perseverență. Școala Gimnazială Singidava împlinește 30 de ani de existență, încununați acum cu 30 de rezultate deosebite: 2 premii naționale, 6 calificări la etapa națională, 9 premii și 13 mențiuni la etapa județeană a olimpiadelor și concursurilor școlare. În semn de recunoștință, Asociația ”Educator 2007” reprezentată de prof. Viorica Drogoțel a premiat elevii și cadrele didactice pentru aceste frumoase performanțe.

Printre flori, profesori şi părinţi, elevii meritoși din clasele II-VII au fost felicitați pentru rezultatele dobândite, li s-au înmânat diplome și în acest cadru festiv, cu emoție și bucurie şi-au luat rămas bun de la anul şcolar 2018 – 2019.

În urmă cu o săptămână, la Școala Gimnazială ,,Singidava” avut loc festivitatea de absolvire  a elevilor de clasa a VIII-a,  moment emoționant, de rămas bun, cu zâmbete, lacrimi, îmbrățișări și multe emoții, moment ce a pus capăt celor opt ani petrecuți de cele patru clase din cadrul instituției de învățământ. Alături de diriginți și de absolvenți au  fost dascalii care le-au îndreptat pașii de-a lungul timpului în anii de școală, pentru a pune punct unei frumoase povești – „școala gimnazială” și pentru a le deschide drumul spre noi și noi momente de viață.

Elevii cu buchete de flori în brațe au intrat în curtea școlii pe ritmurile ,,Gaudeamus Igitur”, iar șefii de promoție, elevii Bîte Robert și Puican Mădălina, premiați de către Asociația ,,Educator 2007” pentru performanța de a obține media 10 în anii de gimnaziu, au susținut discursuri în care au rememorat amintiri și au adus mulțumiri cadrelor didactice.

În același cadru festiv, după momente de o deosebită încărcătură pentru cei prezenți, elevii claselor a VIII-a au înmânat cheia succesului colegilor lor mai mici, iar reprezentanta clasei a VII-a, eleva Comșa Rebeca a ținut să le adreseze cuvinte de încurajare și le-a urat mult succes la primul examen din viață. Absolvenții au interpretat frumoase cântece, iar apoi a urmat premierea elevilor, festivitatea încheindu-se cu o surpriză din partea echipei de majorete a școlii care a susținut un moment artistic.

Directorul instituţiei de învăţământ, prof. Floare Vlasea le-a transmis  absolvenților câteva cuvinte: ,,Acum, la finalul unui drum, când închideți porțile Școlii Singidava și deschideți ușa către viața de licean, cu emoție vă doresc să aveți multe împliniri. Urmați-vă visul, alegeți-vă cu grijă drumul potrivit în viață, iubiți, luptați, priviți către viitor. O altă lumină va licări la capătul tunelului pentru ca voi să ajungeți la ea. Secretul reușitei constă în dorință, ambiție și muncă. Vă doresc să vă modelați un caracter puternic, să vă propuneți țeluri și … cel mai important, să luptați pentru atingerea lor. Să fiți buni, pentru a fi fericiți!”

La rândul său, directorul adjunct, prof. Stela Predescu a spus:  ,,Chiar dacă vă luați zborul, urmându-vă drumul în formarea voastră, nu uitați că pe lângă aripi, aveți rădăcini. Vă doresc să aveți înțelepciunea de a face mereu alegerile potrivite! Rămâneți exuberanți și luminoși, cum sunteți astăzi. Lăsați mințile și inimile să vă facă viața frumoasă. Dați aripi viselor voastre. Drum bun, dragi absolvenți, visul este atins doar de cei ce cred în el. Fie ca zborul să vă fie înalt, credinţa puternică, iar gândul senin şi îndrăzneţ! Învăţătura să vă fie cântec, sufletul poezie şi viaţa un întreg poem!”

  (C.P.)

[nggallery id=7259]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea