Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Festivalul Toamnei, ediția a III-a, 2014, la Liceul Teoretic Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

teius9Devenit tradiție „Festivalul Toamnei”, aflat la a treia ediție, și-a etalat din nou „produsele” în cadrul proiectului interjudețean implementat de Liceul Teoretic Teiuș, în colaborare cu Primăria Teiuș, Casa Corpului Didactic Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Primăria Vințu de Jos, Școala „Iuliu Maniu”, Vințu de Jos și cu alte școli din județe învecinate.

Potrivit reprezentantului liceului, prof. Romina Pop, proiectul „Festivalul Toamnei” a mizat pe afirmarea şi stimularea potenţialului creativ, artistic şi plastic al elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal, promovarea dialogului și a comunicării între elevii din școli diferite, precum și pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare, de relaţionare şi de lucru în echipă prin antrenarea elevilor, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a membrilor comunităţii în derularea unor activităţi educative, antreprenoriale, de creaţie şi cultură.

Pentru atingerea obiectivelor propuse s-au implementat diferite activități: realizarea de exponate folosind produsele de toamnă, prezentarea exponatelor într-o manieră originală și creativă, expoziții de fotografie și desen, lucrări științifice pe tema alimentației sănătoase, colectarea și donarea legumelor și fructelor utilizate în proiect și realizarea broșurii festivalului.

Jurizarea produselor finale realizate în cadrul proiectului a fost asigurată de prof. Corina Radu, prof. Nicoleta Cîmpean, prof. Romina Pop, prof. Adriana Ciortea, prof. Silvana Avrămuț, dir. prof. Octavian Mihai Rusu și dir. adj. Marius Cosmin Pintea.

Într-o societate bazată pe cunoaştere, competenţele-cheie reiterate la nivel european sub formă de cunoştinţe, abilităţi şi atitudini adecvate fiecărui context au un rol fundamental în cazul fiecărui individ. Proiectul „Festivalul Toamnei” a mizat pe dezvoltarea simţului iniţiativei şi al antreprenoriatului, competență-cheie reprezentată de capacitatea de a transforma ideile în acţiune. Acest simţ presupune creativitate, inovaţie şi asumarea unor riscuri, precum şi capacitatea de a planifica şi gestiona proiectele în vederea atingerii obiectivelor, atribute pe care orice elev implicat în proiect și le-a asumat cu responsabilitate. Spectacolul vizual al culorilor de toamnă, jocul olfactiv de gutui, mere, prune, dovleci și nuci au întregit atmosfera de toamnă bogată creată de elevii liceului într-un cadru festiv de nostalgie și emoție”, a spus prof. Romina Pop.

[nggallery id=2491]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea

Unirea Ziarul

Publicat

în

Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea Profesorii pensionabili pot cere să rămână titulari chiar până la vârsta de 70 de ani! Potrivit calendarului mișcării personalului didactic, anexă a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2025-2026 aprobată prin Ordinul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea