Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO: Festivalul Național de Folclor ”Felician Fărcașiu” de la Sebeș și-a desemnat CÂȘTIGĂTORII ediției din 2016. Marele premiu a plecat în Maramureș, premiul I a rămas în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

festivalul-felician-farcasiu-sebes01S-a lăsat cortina peste cea de-a  XIV-a ediție a Festivalului Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu” de la Sebeş. Nu mai puţin de 54 de aspiranţi la marele premiu s-au înscris în concursul de interpretare a cântecului popular românesc, dând valoare unei ediţii speciale dedicate memoriei lui Felician Fărcaşiu, o personalitate unică a tezaurului folcloric românesc.

Comunitatea locală a răspuns cu interes invitaţiei lansate de organizatori, iar juriul a oferit spectatorilor prilejul de a asista la momente de spectacol în plus şi la emoţii suplimentare, prin decizia de a trimite în finala concursului de interpretare 20 de concurenţi, în loc de 15, cât s-a propus iniţial în programul evenimentului.

festivalul-felician-farcasiu-sebes03Marele premiu al Festivalului Naţional „Felician Fărcaşiu”, ediţia anului 2016, a fost câştigat de Andreea Ghiţiu, din localitatea Rohia, judeţul Maramureş, care a emoţionat prin interpretare şi prin prezenţa scenică.

Clasamentul final al concursului de interpretare este următorul:

Premiul I – Denisa Bărbat, localitatea Cut, judeţul Alba;

Premiul al II-lea – Raluca Radu, localitatea Muntenii de Sus, judeţul Vaslui;

Premiul al III-lea – Cristian Tomoni, localitatea Lugoj, judeţul Timiş;

Menţiune: Florin Mihalache, din Bucureşti.

Premiul special pentru interpretarea unei melodii din repertoriul lui Felician Fărcaşiu a rămas în zona Sebeşului, în Petreşti, la Michael Cetean.

Premiul Uniunii Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România (UAIFMR) va fi păstrat de Carmen Şteţco, din localitatea Bocşa, judeţul Maramureş.

În afara concursului de interpretare, au oferit recitaluri de excepţie: Grupul vocal “Felician Fărcaşiu”, Virginia Irimuş, Răzvan Năstăsescu, Roxana Reche, Cătălin Haşa, Adina Hada, Ionuţ Fulea, Matilda Pascal Cojocăriţa, Grupul vocal “Suflet de român”, Mihaela Daju, Bogdan Toma, Oana Bozga Pintea, Sebastian Stan, Maria Filimon, Marius Ciprian Pop, Nineta Popa, Andreea Voica, Sergiu Cipariu.

„Pe tot parcursul derulării evenimentului ne-am bucurat de prezenţa concurenţilor, a membrilor juriului şi a artiştilor consacraţi, am consemnat momente speciale, în care muzica populară autentică ne-a ghidat pentru a redescoperi amintirile şi cântecele pe care Felician Fărcaşiu ni le-a oferit ca o moştenire culturală. Această sărbătoare a fost dedicată Sebeşului, cu promisiunea de a duce mai departe o frumoasă tradiţie.” – Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeş.

Reamintim că spectacolul a fost prezentat de Iuliana Tudor.

A acompaniat: Ansamblul  “Augustin Bena” al Judeţului Alba, dirijor Alexandru Pal.

Juriul a fost alcătuit din: Elise Stan, Doina Işfanoni, Ioan Bocşa, Matilda Pascal Cojocăriţa, Iuliana Tudor, Alexandru Pal, Ionuţ Fulea, Gelu Stan, Constantin Şalapi.

Organizatorii Festivalului de Folclor „Felician Fărcaşiu” au fost: Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş, Centrul Cultural „Lucian Blaga” – Sebeş. (C.M.)

[nggallery id=2985]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale La Târgul de cArte Alba Transilvana, care are loc pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia participă și caricaturistul brăilean Costel Pătrășcanu. Expoziția sta constă în desene pline de umor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea