FOTO| Evaluare Națională 2020: SUBIECTELE la matematică pentru elevii de clasa a VIII-a
Subiecte Evaluare Națională 2020 la matematică. Elevii de clasa a VIII-a au susținut, miercuri, Evaluarea Națională 2020, la matematică, după ce luni au susținut prima probă, la limba română. Joi, 18 iunie, are loc proba de limba şi literatura maternă.
Evaluarea Națională 2020 a început luni, 15 iunie, pentru absolvenții de clasa a VIII-a cu prima probă, examenul de Limba și literatura română.
Elevii au intrat în examen la ora 9:00, proba durează două ore, iar elevii pot ieși din examen după o oră.
Proba de limba şi literatura maternă are loc joi, 18 iunie 2020.
Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14:00. În aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 19:00, şi pe 23 iunie, între orele 8:00 – 12:00, se vor putea depune contestaţiile.
În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.
Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.
Anul acesta, elevii din clasele terminale susţin examenele naţionale în condiţii speciale, având în vedere pandemia de coronavirus.
Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au stabilit, printr-un ordin comun, mai multe măsuri care trebuie respectate în şcoli la examenele naţionale, în contextul prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.
Evaluarea Națională 2020. Când are loc sesiunea specială
Sesiunea specială pentru cei cu probleme de sănătate – adică pentru cei care au fost în izolare, care au avut temperatură prea mare sau au fost confirmați cu coronavirus – va avea ca primă zi de probe 29 iunie în cazul Evaluării Naționale.
În sălile de examen vor avea loc cel mult 10 elevi, locurile pentru ei vor fi stabilite astfel încât să fie o distanță de cel puțin 2 metri, pe rânduri și între rânduri, și bineînțeles în încăperi ar trebui să fie covorașe dezinfectante, măști de protecție și dezinfectante pentru mâini.
Evaluare Națională 2020. Ce se întâmplă dacă un elev își dă jos masca în timpul examenului
Spre deosebire de colegii din generaţiile trecute, candidaţii vor sta la mare distanţă unii de alţii şi vor avea parte de un decor mai puţin primitor. La recomandarea Institutului de Sănătate Publică, au fost scoase din săli toate obiectele care nu sunt necesare.
În timpul probei, copiii rămân cu masca pe figură. O pot da jos, cu acceptul comisiei, ca să ia o gură de apă. Predau lucrarea, se dezinfectează iar şi primesc o mască nouă.
Şcolile au făcut circuite- intri pe o uşă, ieşi pe o alta. Elevii de clasa a opta au avut parte, chiar înainte de examen, de cea mai lungă perioadă de absenţă fizică de la scoală, consemnată de învăţământul romanesc modern. Cursurile față în faţă au fost suspendate, în semestrul I, timp de 24 de zile. A urmat vacanţa, apoi alte 52 de zile acasă, în semestrul al doilea.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
Descoperitorul reptilei zburătoare Albadraco de la Oarda de Jos, coautor la încă o descoperire unică: Ce este Kogaionon radulescui și cum ar fi arătat
Descoperitorul reptilei zburătoare Albadraco de la Oarda de Jos, coautor la încă o descoperire unică: Ce este Kogaionon radulescui și cum ar fi arătat În timpul unei cercetări ştiinţifice româno-americane, în 2019, la Oarda de Jos, au fost descoperite fosilele unei reptile zburătoare, denumite de către cercetători Albadraco tharmisensis sau „Dragonul de Alba”. Este vorba […]
Un moț care vindea vacanțe fictive pe OLX, condamnat la peste 3 ani de închisoare: Cum a reușit să înșele mai multe persoane
Un moț care vindea vacanțe fictive pe OLX, condamnat la peste 3 ani de închisoare: Cum a reușit să înșele mai multe persoane Un bărbat de 33 de ani, din Câmpeni, specializat în infracțiuni de înșelăciune prin promovarea unor anunțuri de cazare turistică fictive pe internet, a primit o pedeapsă suplimentară. Lucian Alexandru P. execută […]
Acțiunea locuitorilor din Lupșa, nemulțumiți de lucrarea privind cadastrarea sistematică a comunei, respinsă de Instanța supremă
Acțiunea locuitorilor din Lupșa, nemulțumiți de lucrarea privind cadastrarea sistematică a comunei, respinsă de Instanța supremă Scandalul provocat de cadastrarea sistematică gratuită a terenurilor din comuna Lupșa, lucrare derulată în perioada 2020 – 2022, a depășit o nouă etapă în justiție. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a schimbat integral, în 9 aprilie 2025, […]