Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO / Elita învățământului din Alba: Poveștile celor patru elevi cu zece pe linie la Evaluarea Națională. Toți aleg Colegiul ”HCC” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Patru elevi din județul Alba au obținut media zece la Evaluarea Națională 2017 și toți vor să studieze la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Ei au declarat, pentru ziarulunirea.ro, că au reușit să realizeze lucrări fără greșeli învățând constant în ultimii ani și nu non-stop în ultimele luni. I-am întrebat cum s-au pregătit, ce planuri au de viitor, cum li s-au părut subiectele și care sunt pasiunile lor.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Stan Ana Antonia a terminat Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia și susține că rezultatele obținute se datorează efortului depus și interesului pentru studiu.

”Am început serios cu pregătirea încă de la început și am învățat constant și metodic, iar ceea ce m-a ambiționat cel mai mult a fost gândul că voi putea demonstra tuturor ce sunt în stare sa realizez. Recunosc că fiecare zi a fost o provocare pentru mine, dar am avut alături familia, profesorii și prietenii care m-au încurajat, ajutat și determinat să continui să muncesc și cărora le mulțumesc mult”, a spus Antonia.

După părerea ei, subiectele au fost suficient de bine compuse astfel încât să departajeze elevii.

”Chiar daca gradul de dificultate la care mă așteptam era mai ridicat, consider că subiectele au reușit să cuprindă cerințe prin care elevii puteau demonstra că au reușit sa acumuleze o serie de cunoștințe care le vor fi utile mereu”, a mai spus eleva.

Mai departe, ea vrea să studieze la Colegiul Național ”HCC” din Alba Iulia, la profilul matematică informativă intensiv engleză, deoarece acestea sunt materiile care o atrag ”în mod special”.

”În acest moment nu știu ce voi face în viitor, dar sunt decisă ca planurile pe care le voi avea să se bazeze pe munca depusă. Una dintre pasiunile mele cele mai mari este sa călătoresc, să descopăr locuri inedite, dar îmi place, totodată, foarte mult să practic diferite sporturi, sa mă plimb, sa leg noi prietenii si, mai ales, să îi fac pe cei din jurul meu fericiți”, a afirmat Antonia Stan.

De asemenea, ei i-ar plăcea să-și construiască o carieră peste granițe.

”Mi-ar plăcea să plec în străinătate, deoarece este o varietate nelimitată de opțiuni din care aș putea alege pentru viitorul meu și care mi-ar putea oferi perspective noi și diferite, dar nu mi-aș dori să îmi părăsesc țara definitiv. Consider că Romania are toate șansele să ajungă o țară admirata în întreaga lume și sunt sigura că noi, generația tânără, suntem cei care ar trebui să facem acest lucru să devina realitate”, a mai declarat Antonia.

țiș Bogdan Andrei, absolvent al Școlii Gimnaziale ”Vasile Goldiș” Alba Iulia povestește că a obținut zece pe linie cu exercițiu și cu ajutorul profesorilor, cărora dorește să le mulțumească.

”Treptat, în decursul a patru ani, prin muncă și perseverență am reușit să îmi îmbunătățesc performanțele școlare ca în final să obțin punctajul maxim la această evaluare. De asemenea, acest rezultat se datorează și părinților mei, care au avut încredere în mine și m-au încurajat. Doresc să continui studiile la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, la secția matematică-informatică, cu opțiunea de engleza intensiv, deoarece acest profil îmi va oferi multe oportunități pe partea reală după terminarea liceului”, a spus Bogdan.

Nu știe ce meserie își dorește, însă știe că vrea să rămână în țară.

”Da, îmi iubesc țara așa cum este, cu bune și rele. Chiar dacă oportunitățile sunt mult mai mari în străinătate, eu cred ca ar trebui sa luptăm pentru o situație mai bună aici decât să ne părăsim locul în care ne-am născut și să ne uitam originea. Chiar dacă aș fi nevoit să părăsesc România, o sa spun mereu cu mândrie că sunt roman”, a declarat elevul.

El este pasionat de citit, filme seriale și sport.

Și Popescu Raul Cătălin, absolvent tot la ”Vasile Goldiș” susține că nu a tratat venirea examenului ca pe o perioadă în care se învață non-stop.

”Eu, pe tot parcursul anilor am fost atent și receptiv și nu am întâmpinat probleme la lecțiile din clasă. Așadar, nu pot să spun ca am învățat pentru evaluare cu mult mai mult decât învățam în general. Pentru a obține o notă mare la limba romana, nu e suficient doar să înveți, ci să înțelegi în profunzime textul, iar la matematica este nevoie de mult exercițiu. Fără munca și dăruirea profesorilor care m-au îndrumat și m-au format atât ca elev, cât și ca om, nu puteam realiza asemenea performanțe”, a spus Raul.

Fascinat de mic de ”lumea calculatoarelor”, el vrea să meargă la matematică-informatică. ”Nu am un plan bine definit pentru viitor deoarece consider că nu este bine să te ancorezi într-un plan fix. Însă doresc să îmi leg viitorul de domeniul informaticii”, a afirmat Raul.

Întrebat dacă vrea să rămână în țară, el a răspuns: ”Nu știu ce îmi va rezerva viitorul, voi vedea oportunitățile care îmi vor apărea pe parcursul timpului. Totuși, aș dori sa am posibilitatea de a-mi clădi un viitor frumos în tară”.

El este pasionat de plimbări cu bicicleta, baschet și jocuri video.

La rândul ei, Paula Cristina Avram, care a terminat generala la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, a spus că Evaluarea Națională a necesitat o pregătire constantă de-a lungul celor opt ani.

”Cu ajutorul profesorilor de la clasă, de limba română și matematică: Oltean Larisa și Cristea Luciana, am reușit să obțin frumosul rezultat, fără a lua ore particulare. Pe această cale, doresc să le mulțumesc din suflet! Mai departe, vreau să merg la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia la profilul matematică-informatică intensiv engleză, întrucât de mică mi-a plăcut matematica și îmi doream să cunosc cât mai multe. Am multiple planuri de viitor și sper să îmi ajute bunul Dumnezeu să mi le pot îndeplini”, a spus Cristina.

Pentru a descoperi noi orizonturi, ea așteaptă anii de liceu, precizând că are o înclinație spre științele exacte.

”Deocamdată  vreau să îmi termin studiile în tara, iar mai departe voi vedea ce îmi rezervă viitorul. În timpul liber, îmi place sa ascult muzică, să cânt, să mă plimb cu bicicleta, să citesc și să mă las absorbită de marea mea pasiune, matematica”, a mai spus eleva.

Potrivit unui raport trimis, luni, de inspectorul şcolar general al IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, dintre cei 2.460 de elevi examinaţi, 79,57% au obţinut cel puţin media cinci, procentul de promovabilitate la limba română fiind de 87,49%, în vreme ce la matematică a fost de 70,37%. De asemenea, la limba maghiară maternă au promovat 98,48%, iar la limba germană maternă – 90,91%.

La 26 de unităţi şcolare din judeţul Alba promovabilitatea a fost de 100%, în vreme ce la alte trei şcoli a fost 0%.

De asemenea, la limba şi literatura română au fost 12 note de zece, în vreme ce la matematică 107.

 

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979

Ziarul Unirea

Published

on

FOTO | Un bărbat din Alba, o viață închinată făuriri primului muzeu privat din România. Povestea moțului care a pus temeliile ”comorii din Apuseni”, în 1979 Emilian Achim din Almașu Mare a pus de curând în cununa experienței sale de viață cea de-a 84-a poveste. Moțul harnic este deţinătorul primului muzeu privat din România, ale […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea