FOTO Elevii de clasa a XII-a și-au luat ”rămas bun” de la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia într-un cadru festiv și emoționant. Două eleve, șef de promoție
Elevii de clasa a XII-a și-au luat ”rămas bun” de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia într-un cadru festiv și emoționant. În sala profesorală au fost premiați cei mai buni absolvenți.
Două eleve, Ligia Novăcean și Diana Totoian, au terminat șef de promoție cu media 9,95. Directorul instituției, Cerbu Valeriu, a ținut să precizeze, printre altele, că nu este o medie ușor de obținut și le-a transmis elevilor că absolvenții colegiului se regăsesc în toate punctele cheie ale societății.
Evenimentul festiv a început de la ora 10.00 cu tradiționalul schimb de clase și predarea cheii și a continuat în cancelarie cu scurte discursuri și vizionarea unor filmulețe reprezentative pentru fiecare clasă în care fiecare elev juca un rol important.
Prof. Valeriu Cerbu și-a început discursul prin a spune că a regăsit Promoția 2015, ”așa cum fiecare generație a început cursurile liceale, bucuroasă, mândră, ușor timidă, timorată”, dar doritoare să fie părtașă la tot ceea ce elevii au văzut că se întâmplă în această școală.
”Acest loc în care ne aflăm este cel unde indiferent de momentul unde ne vom afla, a suscitat și va suscita foarte multe legende, foarte multe respectări (…) Colegiul nostru este locul unde fiecare își dorește să ajungă, să fie parte, unde vrei să îți faci trecerea spre viitor. Știm că trecerea pe aici, chiar efemeră, îți va marca întreaga existență. Chiar dacă în acest moment nu ești foarte conștient de acest lucru. Este firesc, acum nu vă gândiți la ceea ce a trecut ci vă gândiți la viitor, vă gândiți cum să trăiți frumos. Această școală te va rechema mereu, mereu, și de fiecare dată te vei bucura să revii, să-i simți prezența, solemnitatea, căldura, aerul și într-un anumit mod să te simți din nou tânărul care erai odată. Afirm acest lucru pentru că întotdeauna viitorul construit de absolvenții noștri ne-a dat dreptate, pentru că pe voi vă regăsim în toate punctele cheie ale societății: tehnic, cercetare, artă, politică, sănătate. Practic, nu există domeniu în care voi ca absolvenți să nu existați. Oriunde veți merge în țară veți găsi absolvenți ai acestei școli. Sunteți ocupați să încercați tot ce vi se oferă. Iată, vorbim la trecut pentru evenimentele care v-au bucurat, enervat, emoționat. Ele vor deveni mitice, fabuloase, ușor ironice, dar întotdeauna frumoase”, a precizat dir. Valeriu Cerbu. Acesta a mai precizat că speră că orele de curs i-a schimbat în bine, după modelul oamenilor de la catedră.
În sala profesorală au fost premiați zeci de elevi care au făcut cinste colegiului prin participări la olimpiade, concursuri sau activități extrașcolare.
Două eleve, de la profil real, respectiv, uman, șef de promoție.
Ligia Novăcean a precizat că cei patru ani i-a petrecut cu mândrie, drag și onestitate. Ea a mulțumit profesorilor și deopotrivă colegilor de clasă, fiind de părere că liceul este foarte bine definit prin oamenii pe care i-a întâlnit. Ea a comparat omul, prin capacitatea lui de a gândi, cu un microcosmos, amestec neomogen de stele, constelații și materie. Ligia a precizat că în acest liceu a întâlnit oameni cu minți strălucite, care sunt, acum, pregătiți să se lanseze în vâltoarea vieții.
Diana Totoian a mulțumit profesorilor pentru ceea ce au făcut pentru ea, ca ”om, nu ca elev”, învățând astfel cum să se comporte în viață. Ea a spus că dascălii au știut să o îndrume pe calea cea bună. A transmis aprecieri și colegilor pentru că i-au fost alături în acești patru ani. Vizibil emoționată, ea a precizat că speră să se reîntâlnească cu bine, împliniți pe plan personal și profesional, în 2025.
Absolvenții intră în febra examenului de Bacalaureat
Cursurile pentru elevii de clasa a XII-a și a XIII-a s-au terminat vineri, 29 mai, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației.
Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în perioada 8-10 iunie iar absolvenții de liceu aparținând minorităților naționale vor susține proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10 și 12 iunie.
Evaluarea competențelor digitale va avea loc între 15 și 19 iunie iar proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, între 22 și 26 iunie.
Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va fi susținută în 29 iunie, proba la limba și literatura maternă — în 30 iunie, proba obligatorie a profilului — 1 iulie, proba la alegere a profilului și specializării — în 3 iulie.
Rezultatele vor fi afișate în 6 iulie până la ora 12,00 și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile, până la ora 16,00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 7 și 9 iulie.
Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în 10 iulie.
[nggallery id=554]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
ALERTĂ în Alba: Femeie din Sebeș, dată DISPĂRUTĂ din nou de familie. A mai plecat de acasă în urmă cu trei luni, dar și acum 2 ani
ALERTĂ în Alba: Femeie din Sebeș, dată DISPĂRUTĂ din nou de familie. A mai plecat de acasă în urmă cu trei luni, dar și acum 2 ani Polițiștii din Alba caută o femeie care a dispărut din municipiul Sebeș. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun