FOTO: Elevi și profesori de la Liceul Teoretic Teiuș în Campania Globală pentru Educație, ediția 2015
Activitățile desfășurate de Liceul Teoretic Teiuș în cadrul Campaniei Globale pentru Educație, sub sloganul ”Votăm pentru educație!” marchează Săptămâna de Acțiune pentru Educație (4 – 10 mai 2015), care, în acest an, și-a propus să promoveze importanța dreptului la educație ca prioritate a comunității mondiale pentru perioada 2000 – 2030.
Vineri, ultima zi a campaniei în cadrul unității școlare, elevii din Liceul Teoretic Teiuș au luat parte la o sesiune de comunicări în cadrul căreia s-au aflat mai multe informații despre importanța accesului universal la educație și semnificația anului 2015 pentru șansa fiecărui copil de a beneficia de o educație de calitate și vizitarea expoziției de produse finale, realizate de-a lungul campaniei: machete ale omuleților care suțin educația (ciclul primar – siluete 3D realizate din carton cu mesaje pro educație) afișe cu mesaje care susțin educația (ciclul gimnazial) și prezentarea unor studii de caz, precum și a unor articole ce privesc școlarizarea copiilor la nivel mondial (clasele liceale), toate expuse în cadrul Centrului de documentare și informare.
Sesiunea de comunicări s-a realizat pe tema „Trimite-mi prietenul la școală!” în cadrul căreia s-au derulat următoarele momente: prezentarea Campaniei Globale pentru Educație realizată de Georgiana Bordianu, eleva în clasa a IX-a, aspecte incredibile în drumul spre educație, prezentare de articol, eleva Miclea Andreea, clasa a IX-a, rolul școlii în educația copiilor – text realizat de elevii clasei a V-a A, situații ipotetice pentru care unii elevi nu frecventează cursurile oferite de școală, în societatea românească actuală și discuții pe tema educației.
La activitatea finală au participat elevii Liceului Teoretic Teiuș, îndrumați de cadrele didactice ale unității școlare, precum și prof. Ioan Ardelean, fost parlamentar al României și dir. Octavian Mihai RUSU.
Un moment aparte în cadrul sesiunii de comunicări l-a constituit recunoașterea eforturilor depuse în procesul educațional de cadrele didactice ale Liceului Teoretic Teiuș și înmânarea diplomelor de participare la Simpozionul județean didactico-științific „Cadrul didactic, promotor al dimensiunii europene în educație” precum și a cărții cu ISBN 978-973-0-18304-7, în format electronic purtțnd același titlu.
Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume iar, începând cu anul 2001, este coordonat în România de Organizaţia Salvaţi Copiii şi beneficiază de sprijinul unor importanţi parteneri – Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională „Step by Step”, Asociaţia OvidiuRo, World Vision România, Roma Education Fund Romania, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi. Activităţile din acest an beneficiază de sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin intermediul proiectului „Trimiteţi-mi prietenul la şcoală !”.
„Anul 2015 ne oferă șansa de a privi în viitor. În acest an, comunitatea mondială va stabili un nou cadru – atât pentru educație, cât și pentru dezvoltare sustenabilă. Acest nou cadru va da tonul și va stabili prioritățile pentru politicile și acțiunile autorităților din acest moment și până în anul 2030. Contextul creat ne responsabilizează, atât ca unitate școlară, precum și ca societate în susținerea accesului la educație” ne-a declarant prof. Marius Pintea, directorul adjunct al Liceului Teoretic Teiuș, Alba.
comunicat de presă Liceul Teoretic Teiuș
[nggallery id=446]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Cultură Educație
6 iulie 2025 | Etapa a III-a ”Cultură pentru cultură”: Caravana tradiției ajunge în Poiana cu Salcâmi din Ceru-Băcăinți, loc de liniște, frumusețe și istorie
6 iulie 2025 | Etapa a III-a ”Cultură pentru cultură”: Caravana tradiției ajunge în Poiana cu Salcâmi din Ceru-Băcăinți, loc de liniște, frumusețe și istorie Într-o vară în care satele din județul Alba își spun din nou poveștile prin cântec, joc și obicei, Festivalul-Concurs de Tradiții și Obiceiuri „Cultură pentru Cultură” își continuă drumul prin […]
31 iulie – 8 august 2025 | Workshop „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră” în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș: Înscrieri până în 18 iulie
31 iulie – 8 august 2025 | Workshop „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră” în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș: Înscrieri până în 18 iulie Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și cu Universitatea „1 Decembrie 1918″ din […]
FOTO | Absolvenții merituoși din Câmpeni, premiați și în acest an de profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu. Cum au luat naștere premiile „Gheorghe Drăgoiu” și „Viorica Drăgoiu”
Absolvenții merituoși din Câmpeni, premiați și în acest an de profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu. Cum au luat naștere premiile „Gheorghe Drăgoiu” și „Viorica Drăgoiu” Începând din anul 2006, profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu, originar din „Capitala Țării Moților”, oferă premii în bani elevilor merituoși, absolvenți de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Avram Iancu”, iar […]