Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Eleva care a scris mai multe poezii decât alţii de vârsta ei au citit

Dragoş Suciu

Publicat

în

Lansare de carte44Astăzi de la ora 15.00 în sala Ballroom a centrului comercial Alba Mall a avut loc o lansare de carte de poezii, „Cioburi de cuvinte”, Editura eVertical, scrisă de eleva de clasa a XII-a a Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia, Elena Smeu-Mare.

Sigur, probabil o să fiu contrazis pentru afirmaţia din titlu şi este adevărat, cartea nu era foarte „groasă”, dar într-o perioadă în care „google-ul” ne serveşte totul de-a gata şi în care media celor care promovează examenul de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională ajunge cu greu la 50%, elevii citind doar ceea ce este în programa şcolară, îmi menţin afirmaţia şi cred, că eleva Elena Smeu-Mare a scris mai multe poezii decât alţii de vârsta ei au reuşit să citească.

Lansare de carte41„De ce am ales „Cioburi de Cuvinte”? Un ciob este de fapt un fragment, o bucăţica dintr-un material. Aceste cioburi de cuvinte înseamnă fragmente mai mari sau mai mici din E-ul meu care au fost transpuse în cuvinte (…) am dat naştere unei dezordini frumoase, unice. Un lucru care ţin sa-l precizez e că poezia mea, aceea a cunoaşterii prin iubire, o iubire spiritualizată, mai intelectuală. Alegerea titlului nu e una întâmplătoare, „Cioburi de Cuvinte” are un număr egal de vocale si consoane ceea ce pentru mine a simbolizat un echilibru interior care m-a ajutat să scriu aceste poezii”, a spus Elena Smeu-Mare, care consideră cuvintele „cel mai bun prieten al omului”.

Manifestarea a făcut parte din cadrul celei de-a VII-a ediţii a Târgului de Carte „Alba Transilvana” 2014 care se desfăşoară la Alba Iulia în perioada 9-11 mai. Lansarea a fost prezentată de Carmen Sinc, Alina Alexandru, iar invitaţii au fost Diana Cîmpan, Ioan Adrian Popa şi Adriana Todoran, iar la final, Grupul Primavera a susţinut un moment muzical.

[nggallery id=1662]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României Deși nu era româncă, odată venită în România ca soție a viitorului rege Ferdinand (numit Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Bun) Regina Maria a devenit femeia care a influențat cel mai mult istoria României. În bine! Nepoată atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea