Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Eleva care a scris mai multe poezii decât alţii de vârsta ei au citit

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lansare de carte44Astăzi de la ora 15.00 în sala Ballroom a centrului comercial Alba Mall a avut loc o lansare de carte de poezii, „Cioburi de cuvinte”, Editura eVertical, scrisă de eleva de clasa a XII-a a Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia, Elena Smeu-Mare.

Sigur, probabil o să fiu contrazis pentru afirmaţia din titlu şi este adevărat, cartea nu era foarte „groasă”, dar într-o perioadă în care „google-ul” ne serveşte totul de-a gata şi în care media celor care promovează examenul de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională ajunge cu greu la 50%, elevii citind doar ceea ce este în programa şcolară, îmi menţin afirmaţia şi cred, că eleva Elena Smeu-Mare a scris mai multe poezii decât alţii de vârsta ei au reuşit să citească.

Lansare de carte41„De ce am ales „Cioburi de Cuvinte”? Un ciob este de fapt un fragment, o bucăţica dintr-un material. Aceste cioburi de cuvinte înseamnă fragmente mai mari sau mai mici din E-ul meu care au fost transpuse în cuvinte (…) am dat naştere unei dezordini frumoase, unice. Un lucru care ţin sa-l precizez e că poezia mea, aceea a cunoaşterii prin iubire, o iubire spiritualizată, mai intelectuală. Alegerea titlului nu e una întâmplătoare, „Cioburi de Cuvinte” are un număr egal de vocale si consoane ceea ce pentru mine a simbolizat un echilibru interior care m-a ajutat să scriu aceste poezii”, a spus Elena Smeu-Mare, care consideră cuvintele „cel mai bun prieten al omului”.

Manifestarea a făcut parte din cadrul celei de-a VII-a ediţii a Târgului de Carte „Alba Transilvana” 2014 care se desfăşoară la Alba Iulia în perioada 9-11 mai. Lansarea a fost prezentată de Carmen Sinc, Alina Alexandru, iar invitaţii au fost Diana Cîmpan, Ioan Adrian Popa şi Adriana Todoran, iar la final, Grupul Primavera a susţinut un moment muzical.

[nggallery id=1662]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea