Rămâi conectat

Sport

FOTO: Echipa LPS Alba Iulia, locul al 4-lea la baschet feminin Under 13 | Iulia Stoica – patru titluri individuale adjudecate la turneul final

Publicat

în

Echipa de baschet feminin a LPS Alba Iulia, pregătită de antrenorul George Lăncrănjan, a terminat pe poziția a patra la turneul final al campionatului național Under 13. De asemenea, Iulia Stoica a strălucit, cucerind patru premii individuale la Sf. Gheorghe, o performanță extraordinară, ce vorbește de la sine.

Este un rezultat notabil pentru LPS Alba Iulia care, cu aceeași generație, este calificată și la turneul final Under 14 (la București, începând din 28 mai). “Din punctul meu de vedere, putem discuta despre o mare performanță având în vedere că participăm la două competiții aproape cu aceeași echipă. Un pas înainte, ținând cont că în sezonul precedent nu am depășit fazele preliminarii la acest nivel. Mă bucur că am terminat în primele 4 echipe din țară și cred că puteam cuceri o medalie, dacă aveam puțină șansă”, a declarat antrenorul George Lăncrănjan.

*Iulia Stoica – elevă remarcabilă și baschetbalistă de perspectivă

Talentata baschetbalistă din Cetatea Marii Uniri, Iulia Stoica (o elevă remarcabilă, de nota 10, olimpică la matematică), căpitanul LPS Alba Iulia, a cucerit patru premii individuale la finele competiției juvenile, un lucru de apreciat la superlativ!!! Inclusă în echipa ideală a turneului, albaiulianca (va împlini 13 ani în 15 iunie) a fost desemnată MVP-ul întrecerii, cel mai bun pasator, dar și coșgheterul competiției (având o medie de 22 puncte/ meci; pe locul al treilea în respectiva ierarhie s-a regăsi coechipiera sa Gianina Haj).

Electrica Furnizare Discount

Competiția găzduită de Sf. Gheorghe a reunit opt formații, împărțite în prima fază în două grupe. LPS Alba Iulia a câștigat grupa prin trei victorii, după 43-40 cu BC Slam București, 60-36 cu ACS Champions CSȘ Nr. 6 București și 60-58 cu CSM Ploiești. Au urmat însă înfrângerile din semifinală (48-54 cu Olimpia București) și din finala mică (39-48, cu CSM Ploiești – reeditarea duelului din grupă). LPS Alba Iulia a avut un efectiv compus din Iulia Stoica, Geanina Haj, Luise Popa, Ioana Man, Briana Urian (fiica antrenorului Valentin Urian), Natalia Giurgiu, Andreea Vlad, Izabela Mocan, Maria Pârgaru, Maria Irimie și Iasmina Chirilă.

Publicitate

Sport

FOTO: Răzvan Burleanu, președintele FRF, în vizită de lucru în Alba, la Sebeș, Cugir și pe „Cetate”

Publicat

în

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a fost prezent în aceste zile în județul Alba. Împreună cu Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al FRF, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, șeful fotbalului autohton a făcut o vizită de lucru în această zonă, în fapt o luare a pulsului în teritoriu înaintea alegerilor de anul viitor, practic un start al campaniei electorale.

Miercuri seara oficialii FRF au trecut pe la Sebeș și Cugir, unde s-au întâlnit cu reprezentanții echipelor LPS Sebeș și Metalurgistul Cugir dar și cu autoritățile locale, pentru ca ulterior să ajungă pe Stadionul “Cetate” din Alba Iulia, unde la întâlnire au fost prezenți persoane implicate în fotbalul județean și membrii afiliați, respectiv AJF Alba, AFC Unirea Alba Iulia, CS Ocna Mureș, CS Municipal Unirea Alba Iulia sau Student Sport Alba Iulia. În cursul dimineții de joi, Răzvan Burleanu, însoțit de Cristian Petropulos, Mihai Țîra și Mihai Dăscălescu, a fost prezent la Consiliul Județean Alba și Primăria municipiului Alba Iulia, pentru întrevederi cu aleșii județeni și locali.

Răzvan Burleanu a fost ales în 2014 în funcția de președinte al FRF, preluând funcția de la Mircea Sandu ce ocupase postul suprem din FRF din 1990. Al doilea mandat l-a obținut în 2018, când l-a surclasat pe Ionuț Lupescu, iar în primăvara anului viitor sunt iarăși alegeri. Ca un rezumat, dincolo de discuții de principiu legate de situația fotbalului românesc în această perioadă marcată de pandemia de coronavirus, a fost aprofundată tema fotbalului juvenil, respectiv revigorarea acestui sector, atât de important.

Electrica Furnizare Discount

“Am dorit să ne dăm seama exact care este situația fiecărui club, social și sportiv, în acest context al pandemiei, și cum ar trebui să individualizăm programele de asistență dinspre FRF. În noua strategie tehnică a FRF unul dintre piloni este cel care își propune eliminarea clasamentelor și rezultatelor în competițiile la nivel de copii până la 14 ani, lucru care-l implementăm în această toamnă, dar și competiții noi care-și propun un scouting de la vârste cât mai mici, la Under 13, cu acel campionat al Speranțelor și selecționate județene. În ceea ce privește fotbalul din Alba îmi doresc să se continue acest proces investițional, astfel ca în viitor să fie și alți jucători care să-i urmeze lui Nicolae Stanciu”, a explicat Burleanu pentru o parte a mass-media din Cetatea Marii Uniri.

Din Comitetul Executiv al FRF face parte, din august 2017, Mihai Dăscălescu, oficialul divizionarei terțe AFC Unirea Alba Iulia, din postura de reprezentant al celui de-al treilea eșalon.

Sursa foto: AJF Alba

Citește mai mult

Sport

FOTO| CS Unirea Alba Iulia – 2 medalii de aur, 1 argint și 1 bronz la Campionatele Naționale de Orientare: Tamas Bogya și Ionuț Zincă, campioni naționali

Publicat

în

În perioada 10-12 septembrie, la Reci și Târgu Secuiesc,  au avut loc Finalele Campionatelor Naționale de Orientare, fiind decernate titlurile de campioni și medaliile pentru cei clasați pe podium în 4 probe –  medie distanță, ștafetă, lungă distanță și sprint.

Sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au dovedit pe parcursul acestor zile că se numără printre cei mai valoroși orientariști ai României obținând 4 clasări pe podium, de două ori aflându-se pe cea mai înaltă treaptă.

Prima medalie de aur a fost cucerită de Tamas BOGYA în proba de medie distanță care a terminat cursa la egalitate perfectă cu sportivul CSU Craiova, Daniel Barkasz, în 38 de minute și 41 de secunde, astfel au fost decernate două titluri de campion național.

Electrica Furnizare Discount

A doua medalie de aur a fost adusă de către Ionuț ZINCĂ în proba de Sprint, desfășurată în Târgu Secuiesc, sportivul unirist terminând victorios cu timpul de 13 minute și 55 de secunde.

Cea mai așteptată probă, proba de ștafetă, a adus încă o medalie, cea de argint, în panoplia CS Unirea Alba Iulia, după o luptă strânsă cu ștafetele din Craiova, Cluj Napoca și Roman. Ștafeta uniristă i-a avut în componență, în ordinea schimburilor, pe Radu MILEA, Paul BRABIESCU și Tamas BOGYA, care au trecut linia de finsh după 2 ore, 18 minute și 22 de secunde.

În proba de Lungă distanță Tamas Bogya a mai reușit să cucerească o medalie de bronz, cu timpul de o oră, 36 minute și 53 de secunde.

Pe lângă aceste rezultate remarcabile la nivel de seniori, CS Unirea Alba Iulia a mai obținut 4 medalii la categoriile Masters prin Paul Brabiescu – aur în proba de lungă distanță, Marius Anghel (responsabilul secției) – aur în proba de medie distanță și Cosmin Anghel – argint la medie distanță și bronz la lungă distanță.

Trebuie, de asemenea, subliniate performanțele obținute de către Ionuț ZINCĂ, la Campionatele Europei de Sud Est care s-au desfășurat recent în Croația, unde Ionuț a cucerit două medalii de aur în probele de Lungă distanță și cu ștafeta României.

”CS Unirea Alba Iulia demonstrează, încă o dată, că are cei mai buni sportivi din țară și la orientare. Aceștia au scris încă o filă de istorie pentru clubul nostru. Reușim să ocupăm primele locuri la majoritatea competițiilor la care participăm datorită muncii, perseverenței și seriozității. În sport, la fel ca în cazul tuturor domeniilor de activitate, nimic nu este întâmplător, ci rezultatul la ceea ce facem în fiecare zi. Îi felicit pe toți”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs în cel mai scurt timp.

CS Unirea Alba Iulia

Citește mai mult

Sport

Ciprian Selagea, la Metalurgistul Cugir! Fostul căpitan al Unirii Alba Iulia a semnat cu gruparea de sub Drăgana

Publicat

în

Echipa de fotbal de Liga a 3-a Metalurgistul Cugir a reușit o mutare importantă pe piața transferurilor. Fostul căpitan al Unirii Alba Iulia, Ciprian Selagea, a semnat cu gruparea de sub Drăgana. “Aveam nevoie de un jucător exponențial al județului Alba, cu o experiență vastă și calitate.

Nu a fost cea mai reușită campanie de transferuri în aceasta vară, însă prin aducerea lui Selagea am reușit o mutare de impact”, a declarat directorul CS Metalurgistul Cugir, Călin Mureșan. Curtat în repetate rânduri de cugireni, Ciprian Selagea va începe din această săptămână ședințele de pregătire sub comanda antrenorului Lucian Itu.

Ciprian Selagea (31 de ani) va activa la Metalurgistul Cugir alături de foștii coechipieri de la Unirea Alba Iulia, Ionuț Grozav, Paul Păcurar și Vitinha.

Electrica Furnizare Discount

(L.V.D.)

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare