FOTO: Delegația Colegiului Național ,,David Prodan” din Cugir a făcut o vizită de neuitat la partenerul său din Wasserburg
Timp de o săptămână, un număr de 12 elevi ai Colegiului Național ,,David Prodan” din Cugir însoţiţi de două cadre didactice, prof. Maria-Cristina Pătroescu şi prof. Alina Moldovan, au fost oaspeţi ai orașului german Wasserburg – Germania, în cadrul celei de-a 4 a mobilităţi din Proiectul de parteneriat mutual ,,Cugir – Wasserburg”.
Potrivit participanților, delegaţia cugireană a fost primită cu emoţie şi entuziasm pe aeroportul din Munchen de către familiile elevilor implicaţi în proiect şi profesorii responsabili: prof. Monica Tluczykont şi prof. Veronica Huber de la Anton Heiling Realschule Wasserburg. Copii au fost găzduiţi pe parcursul săptămânii de partenerii lor germani care le-au asigurat o şedere plăcută, organizând cu familia activităţi recreative pe perioada week-end-ului. Programul a constat în esenţă în participarea la cursuri alături de partenerii germani, la activităţi de documentare şi informare precum și la diferite vizite organizate de gazede.
Astfel, a fost efectuată o zi de vizită la Salzburg, în Austria, o după-amiază la fabrica de case din lemn Huber und Sohn, (unde elevii au construit căsuţe pentru lilieci), au luat parte la o lecţie de dans tradiţional german, au făcut o vizită la fabrica de ciocolată Dengel, au petrecut o zi la Munchen însemnând Marienplatz, BMW Museum, BMW World, Olympiazentrum şi Olympia Park. Partea oficială a proiectlui a constat, ca în fiecare an, în primirea delegaţiei române la Primăria oraşului Wasserburg, urmată de seara germană unde gazdele au fost prezente prin directorul şcolii prof. Marcus Hosliebig, profesorii responsabili de proiect, părinţii elevilor germani implicaţi în proiect.
Cu acest prilej s-au servit bucate bavareze şi au fost admirate trupe de dansatori profesioniste din regiune. Săptămâna s-a ăncheiat cu redactarea produsului final al proiectului – câte un quizz tematic propus de elevi pe grupe, pe teme de cultură şi civilizaţie germană. ,,Dorim să aducem mulţumiri primăriei oraşului nostru, care a sprijinit și sprijină în continuare cu mult entuziasm acest frumos schimb de experienţă atât pentru elevii colegiului cât şi pentru profesorii implicaţi”, ne-a declarat prof. Maria – Cristina Pătroescu. (C.P.)
[nggallery id=3982]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentariio oră ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Actualitate18 ore ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”