Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: ,,Curcubeul copilăriei” la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir

Ioana Oprean

Publicat

în

Promovarea unor activități de creație centrate pe muzică, dans, arte plastic și teatru în rândul școlarilor și preșcolarilor.

„Copilăria este şuvoiul de apă care izvorăşte limpede şi curat din adâncurile fiinţei şi la care omenirea aleargă fără încetare să-şi potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumuseţe, de perfecţiune” – Francesco Orestano

Din dorința comună de a promova activități specifice formării armonioase a copilului, Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir în parteneriat cu Casa de Cultură a lansat proiectul de parteneriat “Curcubeul copilăriei – Ateliere creative pentru preșcolari”.

Scopul comun este acela de a promova activitățile cercurilor care funcționează la Casa de Cultură Cugir și a Cercurilor de creație existente la nivelul școlii ,,Singidava”, centrate pe muzică, dans, arte plastice și teatru în rândul preșcolarilor și al părinților acestora.

Proiectul se desfășoară în activități săptămânale, grupate pe culorile curcubeului, astfel:

  • culoarea roșie: învăţăm împreună canto, pian şi chitară
  • culoarea orange: parada marţişoarelor
  • culoarea galbenă: club creativ pentru felicitări de ziua mamei
  • culoarea verde: să cunoaștem instrumentele muzicale
  • culoarea albastră: dansează cu mine!!!
  • culoarea indigo: micul actor
  • culoarea violet: seară de poveste

Prima activitate a debutat miercuri, 22.02.2017, în foaierul Casei de Cultură a Oraşului Cugir, avându-i ca principali protagonişti pe membrii Cercului de canto, pregătiţi de prof. Corina Băcăinţan, elevii claselor a IV-a de la Școala Gimnazială Singidava îndrumaţi de înv. Codea Mihaela și Corina Hațegan și preșcolari de la Grădinița Prichindel însoţiţi de educatoarele Anişoara Lupu, Adina Trifa şi Ioana Gîrloanţă.

În cadrul programului, şcolarilor și preşcolarilor le-au fost prezentate diferite instrumente muzicale cu care aceștia au interacționat, ghid în lumea muzicii fiindu-le reprezentanții Casei de Cultură, Silviu Oprișan şi Diane Ţigănilă. Vedeta serii a fost pianul. Toți preșcolarii l-au îndrăgit nimeni nu a plecat până nu a apăsat măcar o dată pe clapele acestuia.

Toți cei prezenți la activitate, atât copii cât și părinți, au avut ocazia să se bucure de minispectacolul oferit de membrii cercurilor de canto și chitară al Casei de Cultură a orașului Cugir. Au antrenat şi susţinut atmosfera de joc şi voie bună directorul Casei de Cultură, prof. Rodica Florea, directorul si directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale Singidava Cugir, prof. Floare Vlasea, şi Stela Predescu.

,,Jocul și joaca sunt elemente caracteristice copilăriei, ele îi dau farmec, reprezentând o modalitate prin care copiii pot descoperi lumea înconjurătoare şi totodată minunatele lucruri pe care copilăria le poate oferi. Aceste elemente se află într-o legătură foarte strânsă: prin joc, copiii descoperă lumea, iar adulţii se întorc la perioada copilăriei, redescoperind acea vârstă a inocenţei. Copilăria nu ne-o poate lua nimeni şi oricând ne putem întoarce la amintirile ce stau prăfuite în sufletele noastre, atunci când simţim că totul se depărtează de noi, când suntem vlăguiţi de tot ce ne înconjoară . De aceea copiii trebuie să reînveţe să trăiască momentele unice ale copilăriei astfel încât să-şi amintească cu drag de ele”, au lăsat să se înțeleagă protagoniștii acestui proiect.

Următoarea activitate a proiectului este Ziua porţilor deschise şi va avea loc în data de 28.02.2017 la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir. Sunt vizate două activităţi: ateliere creative pentru preşcolari, între orele 10-12 şi porţi deschise pentru părinţi şi copii, între 15:00-18:00.

Text: Constantin PREDESCU
Foto: Emanuel Codrea

[nggallery id=3466]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO | Rareș Achiței, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la Concursul „Eroul de ieri și de azi”: Povestea de viață a străbunicului așternută în lucrarea „Eroul meu bucovinean”

Ioana Oprean

Publicat

în

Rareș Achiței, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la Concursul „Eroul de ieri și de azi”: Povestea de viață a străbunicului așternută în lucrarea „Eroul meu bucovinean” Rareș Achiței, elev la Colegiul Militar din Alba Iulia, a câștigat premiul I la Concursul „Eroul de ieri și de azi”. Povestea de viață a […]

Citește mai mult

Cultură Educație

Sărbătoarea Muzicii 2025 continuă la Alba Iulia: Bărbierul din Sevilla, astăzi, pe scena din Piața Cetății

Ioana Oprean

Publicat

în

Sărbătoarea Muzicii 2025 continuă la Alba Iulia: Bărbierul din Sevilla, astăzi, pe scena din Piața Cetății Sărbătoarea Muzicii a început vineri, 11 iulie 2025, la Alba Iulia. În prima seară, pe scena din Piața Cetății din Alba Iulia, a urcat una dintre cele mai notabile voci ale României: Irina Baianț. Sute de persoane au umplut […]

Citește mai mult

Cultură Educație

„Tolerance: Accept the Differences!” – Expoziție semnată de artistul egiptean Mohamed Zakaria Soltan, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, până în 7 august 2025

Ioana Oprean

Publicat

în

„Tolerance: Accept the Differences!” – Expoziție semnată de artistul egiptean Mohamed Zakaria Soltan, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, până în 7 august 2025 La Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a avut loc, în data de 9 iulie 2025, vernisajul expoziției „Tolerance: Accept the Differences!” semnată de artistul egiptean Mohamed Zakaria Soltan. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea