Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Cupa „Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis la Șah” a avut peste 140 de participanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Numărul mare de participanți a demonstrat  că pasiunea celor mici pentru sportul minții merită și trebuie cultivată

11Evenimentul organizat de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis pentru a promova șahul ca sport al minții și a-i îndemna pe cei interesați să-l practice de la o vârstă fragedă, a demonstrat, dacă mai era nevoie, că pasiunea celor mici pentru sportul minții merită și trebuie cultivată. Cei 148 de preșcolari și elevi de clasele I-VIII, mulți dintre ei însoțiți de părinți, bunici sau antrenori, au umplut cu emoția, talentul și entuziasmul lor holurile și sălile de clasă ale Școlii Gimnaziale “Vasile Goldiș” din Alba Iulia, cea care a găzduit o competiție foarte bine promovată și care s-a dovedit atractivă, la ea participând jucători din cinci județe și din orașe precum Brașov, Tîrgu-Mureș, Cluj-Napoca, Mediaș, Blaj, Ocna-Mureș, Teiuș, Sebeș, Cugir și, bineințeles, Alba Iulia.

Competiția a avut secțiuni pentru concurenți nelegitimați sau legitimați la Federația Română de Șah și având rating 1001, dar și pentru competitori legitimați, având rating mai mare de 1001. S-a concurat pe grupe de vârstă, de la preșcolari și până la elevii de clasa a VIII-a, distinct băieți și fete, iar la finalul competiției, organizatorii au acordat, pentru fiecare secțiune, trofeu pentru locul întâi, medalii pentru primii clasați și diplome pentru toți participanții.

Cei care au câștigat secțiunile competiției sunt următorii, în egală măsură însă toți participanții pot fi considerați câștigători, prin prisma experienței pe care au acumulat-o:

– Mărginean Bogdan Andrei (Tîrgu-Mureș), secțiunea “preşcolari, băieţi – începători”;

– Ciocan Ariana Roxana (Tîrgu-Mureș), secțiunea “preşcolari, fete – începători”;

– Vezentan Tudor (Cluj-Napoca) și Iordăchescu Roberto (Cugir), secțiunea “clasa a I-a, băieți – începători”;

– Bucur Maria (Alba Iulia), secțiunea “clasa a I-a, fete – începători”;

– Tarciuc Ianis (Sebeș) și Ferențiu Raul (Cluj-Napoca), secțiunea “clasa a I-a, băieți – avansați”;

– Pătruț Robert (Alba Iulia), secțiunea “clasa a II-a, băieți – începători”;

– Ciubăncan Denisa (Cluj-Napoca), secțiunea “clasa a II-a, fete – începători”;

– Țâmpea Radu (Alba Iulia), secțiunea “clasa a II-a, băieți – avansați”;

– Moldovan Andrada (Cluj-Napoca), secțiunea “clasa a II-a, fete – avansați”;

– Schmit Andrei (Cugir), secțiunea “clasa a III-a, băieți – începători”;

– Lupu Filofteia (Alba Iulia), secțiunea “clasa a III-a, fete – începători”;

– Arion Ilie (Cugir), secțiunea “clasa a III-a, băieți – avansați”;

– Baciu Cristian (Ocna-Mureș), secțiunea “clasa a IV-a, băieți – începători”;

– Chiorean Diana (Ocna-Mureș), secțiunea “clasa a IV-a, fete – începători”;

– Pirtea Bârzan Răzvan (Brașov), secțiunea “clasa a IV-a, băieți – avansați”;

– Vezentan Andreea Nicoleta (Cluj-Napoca), secțiunea “clasa a IV-a, fete – avansați”;

– Lascu Mihai (Teiuș), secțiunea “clasele V-VIII, băieți – începători”;

– Lupu Mădălina (Cugir), secțiunea “clasele V-VIII, fete – începători”;

– Costachi Mihnea (Alba Iulia), secțiunea “clasele V-VIII, băieți – avansați”;

– Ileană Maria (Alba Iulia), secțiunea “clasele V-VIII, fete – avansați”.

Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis a decernat “diplome de excelență” lui Radu Țâmpea și Mihnea Costachi, campioni naționali en-titre la categoriile lor, pentru rezultatele remarcabile la șah și pentru că inspiră generația lor să practice sportul minții. Clubului Municipal de Șah Alba Iulia, partener al evenimentului, i-a fost decernată „diploma de merit” pentru contribuția deosebită la promovarea șahului și pentru rezultatele remarcabile ale sportivilor săi. De asemenea partener al evenimentului, Școala Gimnazială “Vasile Goldiș” Alba Iulia a primit, prin directorul Teofil Florea, „diploma de merit” pentru sprijinul acordat în organizarea competiției. Diplomele de excelență și de merit au fost însoțite, ca semn al aprecierii, de fanionul Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis.

Organizatorii le mulțumesc pe această cale arbitrilor competiției, cei care au asigurat o desfășurare impecabilă a evenimentului șahistic: Marius Ceteraș (Alba Iulia), Alin Toma (Cluj-Napoca), Iosif Baratosi (Tîrgu-Mureș), Emil Deliman (Mediaș), Liliana Olea (Brașov), Gabriela Popa (Alba Iulia) și Ovidiu Lupu (Cugir). Mulțumesc, de asemenea, domnului inspector școlar Ștefan Bardi, pentru prezența la eveniment, dar și firmei IOMIR SRL din Teiuș, care prin domnul Ionel Miron le-a oferit tuturor participanților gustoșii pufuleți pe care îi fabrică.

Ne-am simțit extraordinar. Ne-a bucurat prezența fiecărui copil care a venit pentru acest frumos sport care este șahul. Le mulțumim Clubului Municipal de Șah Alba Iulia, nu doar pentru implicarea remarcabilă în eveniment, ci pentru tot ceea ce face pentru acest sport și pentru cei care îl practică și, în egală măsură, Școlii Gimnaziale “Vasile Goldiș” Alba Iulia, o gazdă minunată. Nu în ultimul rând, le mulțumesc colegilor mei din club pentru timpul și sufletul puse în organizarea acestui eveniment și vă promitem că această cupă va deveni un eveniment anual al Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis și al celor care doresc să se implice în promovarea sportului minții”, a declarat av. Dana Tomșiț, președintele clubului.

[nggallery id=1685]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Activități de informare și prevenție desfășurate de jandarmi și ANITP, în Piața Cetății din Alba Iulia: Siguranța publică, prevenirea traficului de persoane și respectul pentru lege, priorități pentru forțele de ordine

Bera Larisa

Publicat

în

Activități de informare și prevenție desfășurate de jandarmi și ANITP, în Piața Cetății din Alba Iulia: Siguranța publică, prevenirea traficului de persoane și respectul pentru lege, priorități pentru forțele de ordine În contextul mini-vacanței prilejuite de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, împreună cu polițiștii și reprezentanții ANITP, am desfășurat ieri, 16 august, activități de informare și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea