Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO. „Cupa MOL Pentru Sănătatea Copiilor” – Peste 130 de copii și-au demonstrat abilitățile la toate probele concursului

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ediția a IV-a  a concursului „Cupa MOL Pentru Sănătatea Copiilor”, desfășurat în perioada 25-26 mai 2019, a reușit să strângă în cele două  zile peste 130 de copii care au participat în diferitele probe de: gimnastică pe cal, de îndemânare, de călărie și concursul pe echipe. Prima zi a fost dedicată asociațiilor venite din toată țara, care au concurat în cele trei probe.

Trebuie să remarcăm evoluția copiilor de la Asociația Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț care au demonstrat curaj, pricepere și îndemânare la proba de voltijă: indiferent de diagnosticul acestor copii, ei au reușit elemente de gimnastică pe cal de complexitate ridicată. Felicitări!

La proba de călărie au fost 17 participanți, ceea ce dovedește că sunt tot mai mulți copii interesați de această probă.

La concursul pe echipe, copii de la Asociația Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț au reușit să ofere o surpriză plăcută organizatorilor, deoarece din cele 16 echipe participante au obținut locul I, un cadou primit și cu ocazia împlinirii celor 10 ani de la înființarea echipei Asociației Hip-Tep.  Reușita a adus tuturor o imensă bucurie.

Locurile II și III au fost ocupate de Asociația de Reconstrucție Comunitară MM și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia. Dar ce este cel mai important, indiferent de locul obținut de fiecare copil, este bucuria fiecărui participant care a primit medalii, diplome și cadorui. Chiar și Dumnezeu le-a zâmbit copiilor în această zi: după ce săptămâni întregi a plouat și a fost frig, în zilele de concurs a fost soare, frumos, a fost fericire.

Numai la final premierea s-a făcut în manejul acoperit, chiar dacă acesta nu este foarte mare. Au fost lacrimi de bucurie și îmbrățișări de prietenie care demonstrează că acest eveniment nu este numai un concurs ci este un prilej de întâlnire a hipoterapeuților din țară, OAMENI care au un scop comun: dezvoltarea calității vieții prin aplicarea terapiei asistate de cai.

Prima zi a fost sprijinită de Fundația pentru Comunitate în cadrul Programului MOL Pentru Sănătatea Copiilor.

A doua zi a fost dedicată copiilor care sunt membri al asociației, dar și partenerilor veniți de la Clubul de Călărie, Remetea, Clubul Incitato din Cluj și Centrul de Călărie Curtuiuș.

Au participat 65 de copii în cele 8 probe. Începând de la cei mai mici, de 3 ani, care au reușit să facă elemente de voltijă, și până la cei mai mărișori, fiecare copil a fost foarte mândru de ceea ce a izbutit deoarece reprezentația a fost încununarea muncii lor și a perseverenței remarcabile de care au dat dovadă la antrenamente.

Probele de îndemânare și de călărie au fost programate astfel încât să demonstreze că și cei mici pot da dovadă de curaj. Perseverența celor mai mari  a dovedit, atât la călărie dar și la gimnastică pe cal,  la ce performanțe poți ajunge dacă ai în față un model bun de urmat. Acest concurs reușește nu numai să-i motiveze pe copii dar și să ofere momente de bucurie și satisfacție cu care unii foarte rar se pot întâlni.

În cadrul Cupei BATSON copiii s-au străduit să obțină un loc fruntaș, fiindcă au fost și copii mai mari care au această dorință de a fi pe podium.

Pentru a reuși să organizăm evenimentul de a doua zi am fost susținuți de STAR ASSEMBLY SRL (STA), sponsor oficial al concursului de echitație. Acest concurs a fost spijinit și de alți sponsori, precum DJST Alba, Farmacia Precizia SRL Brașov, E-TWOW Electric Mobility S.A. Craiova, Batson Construct , Clinica Stomatologică Oral Design, ATM Diesel, Pensiunea Magnolia SRL , Pensiunea Mobis Al, SC Tipo-Rex SRL, Valimedia, Farmacia MacaveiDeak Aiud, Valmel Star SRL, Arancea SRL,Salon Georgia, Ziarul Unirea.

Mulțumim frumos sponsorilor pentru susținerea acestui eveniment, contribuția acestora fiind răsplătită din plin de bucuria și fericirea  micilor călăreți!, transmit organizatorii.

[nggallery id=7197]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comisar şef de poliţie din Alba, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a falsificat declarația unui subaltern și a „închis” un dosar penal

Unirea Ziarul

Publicat

în

Comisar şef de poliţie din Alba, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a falsificat declarația unui subaltern și a „închis” un dosar penal Un comisar şef de poliţie din Alba a falsificat declaraţia unui subaltern care acuza doi oameni de afaceri de violare de domiciliu. Trimis în judecată pentru infracţiuni de fals intelectual şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea