Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU LPS Alba Iulia, succes concludent la Oradea, în fieful unei contracandidate | Şi junioarele Under 18 s-au impus net la Sibiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

csu-oradea-csu-lps-alba-iulia-13Primul succes extern pentru CSU LPS Alba Iulia în Liga I de baschet feminin, echipa condusă de Nicuşor Marcu impunându-se la Oradea, în fieful unei contracandidate. Tânăra echipă albaiuliană a obținut cea de-a doua victorie stagională din tot atâtea meciuri disputate după ce a trecut în deplasare de Univ. CSM Oradea, cu scorul de 71-51 (17-14, 22-9, 24-13, 8-15), într-o partidă care a contat pentru etapa a treia a eșalonului secund de baschet feminin românesc.

Trupa antrenată de Nicușor Marcu a dominat disputa încă din primul minut, reușind să se desprindă încet, încet la o diferență tot mai mare pe tabelă, care a ajuns la un moment dat chiar la 30 de puncte, pentru ca în final ecartul să rămână de doar 20 de puncte, după o perioadă de relaxare a sportivelor de la CSU LPS în ultimele 5 minute ale jocului.

*Americanca Walter şi junioarele…

Principala marcatoare a partidei a venit tot de la oaspete și a fost americanca Kelly Walter, care a reușit 28 de puncte. Victoria formației din Alba Iulia a venit însă pe baza unui joc colectiv foarte reușit și o apărare agresivă, care a oprit exasperant ofensiva orădencelor. „A fost cel mai greu joc al campionatului, din punctul meu de vedere, întâlnind o echipă experimentată, cu talie, contracandidată la promovare. Am reuşit o victorie mare, felicit întreaga echipă, cu accent pe juniorele Fleşer, Bobar şi Ivaşcu, alături, bineînţeles, de Kelly Walter, ce a izbutit o prestaţie deosebită”, a declarat antrenorul Nicuşor Marcu. Marcatoarele echipei CSU LPS au fost: Kelly Walter – 28 de puncte, Adina Ivașcu – 14 puncte, Alexandra Bobar – 11 puncte, Georgiana Plăvițu – 9 puncte, Andreea Fleșer – 6 puncte, Iuliana Petrifălean – 2 puncte și Daniela Enache – un punct. Au mai evoluat: Iulia Taltabeț, Alexandra Boțan, Ionela Țetcu, Teodora Petrescu și Ioana Olariu.

CSU LPS ajunge astfel la cel de-al doilea succes în Liga 1, fiind neînvinsă și urmează să dispute următoarea partidă pe teren propriu, vineri, 4 noiembrie 2016, cu începere de la ora 12.00. Meciul cu Danzio Timişoara va avea loc în Sala de Sport Polivalentă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, iar intrarea va fi liberă.

*Junioarele au câştigat detaşat la Sibiu

Cu o zi înainte, aceleaşi junioare, sub comanda lui Nicuşor Marcu s-au impus categoric în campionatul Under 18, câştigând disputa externă cu CSŞ Sibiu, scor 68-39 (16-17, 27-8, 8-2, 17-12). Pentru oaspete au marcat: Adina Ivaşcu – 18 puncte, Andreea Fleşer – 17 puncte, Alexandra Boţan – 16 puncte, Ionela Ţetcu – 11 puncte, Teodora Petrescu – 4 puncte, Bianca Burlacu – două puncte. LPS Alba Iulia va întâlni miercuri, 2 noiembrie, acasă pe Gloria Arad, la ora 10.00, un veritabil derby. În acest moment, 8 baschetbaliste evoluează în ambele formaţii, este vorba de Andreea Fleşer, Adina Ivaşcu, Alexandra Bobar, Ionela Ţetcu, Alexandra Boţan, Florina Rusu, Teodora Petrescu şi Ioana Olariu.

sursa foto: CSU Alba Iulia

[nggallery id=2902]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0) | „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0). „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit O săptămână perfectă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care s-a calificat în play-off-ul Cupei României și a celebrat Centenarul, s-a încheiat cu partida de verificare cu Sticla Arieșul Turda. Pe „Cetate”, gruparea albaiuliană […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea