Rămâi conectat

Sport

FOTO: CS Municipal Unirea Alba Iulia a legitimat 10 poloiste din Ucraina!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Refugiate în Alba Iulia din cauza războiului din Ucraina și primite cu brațele deschise în Cetatea Marii Uniri, 10 jucătoare de polo din Kiev, junioare, au fost legitimate de curând la CS Municipal Unirea Alba Iulia.

De altfel, câteva dintre acestea au și debutat în competițiile din România, evoluând în ultimul turneu al Campionatului Național Under 19, disputat în Bazinul “Tolea Grințescu” din București, conform informațiilor furnizate de Radu Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM.

CSM Unirea Alba Iulia a încheiat sezonul  pe poziția a 4-a la acest nivel (mai participă la Under 17 și Under 15), iar de la toamnă se dorește ca echipa să participe în prima ligă la polo feminin, senioare. Povestea poloistelor din Kiev este deja cunoscută: legitimate la Kiyanochka și-au părăsit țara și au ajuns la Alba Iulia după ce Dorofea Vîrtosu (15 ani, din Republica Moldova, legitimată la CSM Unirea) s-a implicat să le ajute. Au intervenit și antrenorii Ovidiu și Dorin Pocol, iar 11 jucătoare, cu vârste între 12 și 18 ani (din anii 2004-2010), au fost adoptate în municipiul reședință de județ. Ucrainencele sunt cazate în oraș la căminul unui liceu, se pregătesc la Bazinul Olimpic și momentan s-au stabilit aici până când evenimentele le vor permita să revină acasă. Viktoriia Tymoshenko, Yelyzaveta Chorna, Agata Yurieva, Anastasiia Lenska, Lilia Kravchenko,  Oleksandra Pogrebniak, Myroslava Chentsova, Anna Chentsova, Anastasia Veremiienko, Iryna Biletska și Kateryna Naumenko sunt cele 11 fete din Ucraina, una dintre acestea plecând între timp în Germania împurenă cu mama sa.

În prezent CSM Unirea Alba Iulia număra 9 secții active, iar de la 1 mai portofoliul se va întregi cu a 10-a, aceea de arte marțiale (colaborare cu ACS Karate Forever Alba Iulia). Este vorba despre fotbal, polo și șah (într-o primă fază), la care s-au mai adăugat ulterior înot și sportul pentru toți, apoi rugby (echipa feminină de rubgy în 7 participă la o competiție în weekend, pe “Arcul de Triumf”) și caiac-canoe, ultimele fiind cele de tir cu arcul și atletism (aici activează antrenor, de la începutul acestei luni, reputata atletă Ana Rodean.

Articol publicat în ziarul „Unirea”, joi, 13 aprilie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea