FOTO: Corul ”Doruleț” din Ocna Mureș, în ”Armonii de toamnă”
Invitat la Festivalul Național “Armonii de toamnă” din Turda, Corul “Dorulet” din Ocna Mureș s-a prezentat, ca de fiecare dată, cu mare entuziasm.
Festivalul a avut loc sambata, 4 nov. 2017, aflandu-se la a III-a editie, si a fost organizat de Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Turda. Intre organizatori, ca de fiecare data, cu acelasi verv si implicare, se afla parintele Sebastian Zahan.
Corurile participante din acest an au fost: Corul “Armonia”, al gazdelor, dirijat de preot Sebastian Zahan, Corul “Astra” din Campia Turzii, dirijat de prof. Rodica Trandafir, Corul de Camera “Psalmodia Transylvanica” al Facultatii de Teologie Ortodoxa, Cluj Napoca, dirijor prof. Univ Dr Vasile Stanciu si Corul “Pastorala”, al Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia” din Focsani, dirijat de Prof. Dr. Maestru Dumitru Sandulachi.
Alaturi de aceste renumite coruri a evoluat scenic Corul “Dorulet”, condus de prof. Eva Forika; piesele interpretate au fost: Zorile aprind in zare- canon, Bouree, Morarul, Dorulet, mai doruletule si Foaie verde de mar (i) dulce. Prestatia acestui cor a fost apreciata ca fiind una foarte buna, chiar cu “Nota 10”, asa cum s-a exprimat la final un pianistul invitat de la Conservatorul din Cluj Napoca. (Academia de Muzica “Gheorghe Dima”).
La finalul festivalului, gazdele au premiat dirijorii cu flori, diplome si trofee, invitand pe scena toate corurile, reunite in glasul placut al muzicii!
Seara s-a incheiat cu voie buna si povesti acompaniate de voci corale la o masa oferita de principalul sponsor al actiunii turdene.
Corul “Dorulet” multumeste organizatorilor pentru bucuria de a fi impreuna cu prieteni vechi, dar si pentru oportunitatea de a ne face si altii noi! (prof. Elena Carunta, presedintele Asociatiei Corale “Dorulet”, Ocna Mures)
[nggallery id=4810]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
21 iulie 1821: Se naște la Bacău Vasile Alecsandri, poet, prozator și dramaturg Poet, prozator și dramaturg, Vasile Alecsandri s-a născut la date de 21 iulie 1821, la Bacău. Acesta a provenit dintr-o familie boierească de curînd ridicată la o poziție de oarecare însemnătate; fiu al medelnicerului Vasile Alecsandri (ajuns mai tîrziu vornic) și al […]
Cine a fost Sfântul Ilie, cel care aduce ploaia și umblă pe cer într-un car de foc. Tradiții și obiceiuri de 20 iulie
Cine a fost Sfântul Ilie, cel care aduce ploaia și umblă pe cer într-un car de foc. Tradiții și obiceiuri de 20 iulie În fiecare an, la data de 20 iulie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie Tesviteanul. Acesta este cunoscut drept făcător de minuni și aducător de ploi în perioadele de secetă. Citește […]
20 iulie 1927, Mihai I devine regele României, la vârsta de numai 6 ani Fiind minor, atribuţiile regelui au fost exercitate de o Regenţă. Treptat, această instituţie şi-a pierdut din autoritate, iar Carol al II-lea a profitat de divergenţele existente între formaţiunile politice şi pe 8 iunie 1930 a fost restaurat pe tronul României. Mihai […]