FOTO: Corul ”Doruleț” din Ocna Mureș, în ”Armonii de toamnă”
Invitat la Festivalul Național “Armonii de toamnă” din Turda, Corul “Dorulet” din Ocna Mureș s-a prezentat, ca de fiecare dată, cu mare entuziasm.
Festivalul a avut loc sambata, 4 nov. 2017, aflandu-se la a III-a editie, si a fost organizat de Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Turda. Intre organizatori, ca de fiecare data, cu acelasi verv si implicare, se afla parintele Sebastian Zahan.
Corurile participante din acest an au fost: Corul “Armonia”, al gazdelor, dirijat de preot Sebastian Zahan, Corul “Astra” din Campia Turzii, dirijat de prof. Rodica Trandafir, Corul de Camera “Psalmodia Transylvanica” al Facultatii de Teologie Ortodoxa, Cluj Napoca, dirijor prof. Univ Dr Vasile Stanciu si Corul “Pastorala”, al Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia” din Focsani, dirijat de Prof. Dr. Maestru Dumitru Sandulachi.
Alaturi de aceste renumite coruri a evoluat scenic Corul “Dorulet”, condus de prof. Eva Forika; piesele interpretate au fost: Zorile aprind in zare- canon, Bouree, Morarul, Dorulet, mai doruletule si Foaie verde de mar (i) dulce. Prestatia acestui cor a fost apreciata ca fiind una foarte buna, chiar cu “Nota 10”, asa cum s-a exprimat la final un pianistul invitat de la Conservatorul din Cluj Napoca. (Academia de Muzica “Gheorghe Dima”).
La finalul festivalului, gazdele au premiat dirijorii cu flori, diplome si trofee, invitand pe scena toate corurile, reunite in glasul placut al muzicii!
Seara s-a incheiat cu voie buna si povesti acompaniate de voci corale la o masa oferita de principalul sponsor al actiunii turdene.
Corul “Dorulet” multumeste organizatorilor pentru bucuria de a fi impreuna cu prieteni vechi, dar si pentru oportunitatea de a ne face si altii noi! (prof. Elena Carunta, presedintele Asociatiei Corale “Dorulet”, Ocna Mures)
[nggallery id=4810]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii