FOTO/Conferința Națională ”Profesor Ion D. Lăzărescu” Cugir – un eveniment științific de succes
Centrul Cultural din Cugir a găzduit vineri, 13 septembrie, lucrările Conferinţei Naţionale Multidisciplinare ”Profesorul Ion D. Lăzărescu’”, fondatorul şcolii româneşti de teoria așchierii”, manifestare desfășurată sub egida Asociației Generale a Inginerilor din România(AGIR) – sucursala Alba, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, a Primăriei Cugir și a Asociației de Dezvoltare Socio Economică (ADSEA) Alba.
Evenimentul de la poalele Drăganei, aflat la cea de-a VII-a ediție, a reunit personalităţi din lumea academică şi universitară românească, cadre inginereşti, reprezentanţi ai mediului de afaceri local, personalităţi politice şi administrative de la nivel judeţean şi local. Au onorat evenimentul, Președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel și directorul Marian Altai, din cadrul CJ Alba, directorul de cabinet din cadrul Instituției Prefectului Alba, Cornel Murg, Academician prof. emerit dr.ing. George Arghir – Universitatea Tehnică Cluj Napoca, dr. ing. Mihaela Ciortea lect. univ.- Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia, dr. ing. Emil Muntean, președinte ADSEA Alba și director general la Parcul Industrial Cugir.
În sală a fost prezent și un grup de elevi de la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”, adus special de directorul instituției, prof. Ionuț Iancu, pentru a lua parte la manifestare. Salutul de deschidere a manifestării a fost rostit în calitate de gazdă de către directorul general al Centrului Cultural Cugir, Diane Dobrean, după care, preşedintele AGIR, Alexandru Micaciu a vorbit de importanța manifestării de la Cugir și a prezentat invitații la eveniment, cărora le-a dat posibilitatea să se adreseze celor prezenţi în cadrul reuniunii.
La Rândul său, Emil Nicolae Muntean, a evidențiat personalitatea lui Ion D. Lăzărescu, un om de mare valoare al tehnicii românești care a avut o contribuție de excepție la dezvoltarea în domeniul teoriei așchierii. N-a uitat însă, să aducă un omagiu artizanului organizării primei ediții în memoria marelui profesor, a unui alt mare tehnician cugirean și anume dr. ing. Mihai Sudrijan trecut prea devreme la cele veșnice.
O mare parte dintre cei prezenți au primit din partea organizatorilor ,,DIPLOME DE PARTICIPARE” și volumul de carte ,,Inginerie Cugir”, care cuprinde peste 40 de lucrări de specialitate aparținând unor cadre inginerești de specialitate din Cugir și din alte localități. Participanții au avut prilejul să viziteze o mini – Expoziție Muzeală a orașului Cugir situată în holul Centrului Cultural, organizată cu acest prilej de către Asociația Pro Cugir condusă de ing. Aurel Voicu.
A urmat o vizită la S.C. STAR Transmission Cugir, iar după masă, participanţii la conferinţă au luat parte la lucrările pe secţiuni organizate în sălile special amenajate la Colegiul Tehnic ”I. D. Lăzărescu” Cugir.
Constantin PREDESCU
[nggallery id=7422]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
VIDEO | Patinoar și carusel GRATUIT în „Parcul de Crăciun” din Alba Iulia ( II ): PROGRAM și condiții, după o gafă de zile mari
VIDEO | Patinoar și carusel GRATUIT în „Parcul de Crăciun” din Alba Iulia ( II ): PROGRAM și condiții, după o gafă de zile mari În data de 13 noiembrie 2024 Proiectul de Hotărâre privind amenajarea „Parcului de Crăciun” al municipiului Alba Iulia a fost inițiat și parafat de Gabriel Codru Pleșa, primar al municipiului […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate4 ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii