Rămâi conectat

Actualitate

(FOTO) Conferinţa Internaţională B.EN.A la Universitatea “1 Decembrie 1918”: 200 de invitaţi din 10 ţări prezintă lucrări pe tema „Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă”

Alexandra Mates

Publicat

în

URS Construct

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se desfăşoară, în perioada 23-25 mai 2013, cea de-a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale cu tema „Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă”. Ceremonia de deschidere a conferinţei a avut loc astăzi, la ora 10.00, în Amfiteatrul A9 a universităţii albaiuliene. Conferinţa oferă posibilitatea cercetătorilor, cadrelor didactice şi tuturor persoanelor interesate de ingineria mediului, protecţia mediului şi o dezvoltare economică armonioasă, să îşi prezinte activitatea de cercetare în domeniu, să transmită rezultatele obţinute care pot fi aplicate în practica economică, precum şi să pună bazele unor parteneriate pentru viitor.

 Au participat la ceremonia de deschidere a conferinţei Daniel Breaz – rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”, prof. Fokion Vosniakos – preşedintele Asociaţiei Balcanice a Mediului din Grecia şi totodată preşedintele conferinţei B.E.N.A., Ioan Moise Achim- prorectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”, Maria Popa – decanul Facultăţii de Ştiinţe din cadrul  Universităţii „1 Decembrie 1918”, Iuliana Cenar – prodecan Universitatea „1 Decembrie 1918”,   prof. univ. dr. Triantafyllos Albanis – rectorul universităţii din Ioannina Grecia, prof. univ. dr. Lucia Căbulea – prorector al Universităţii „1 Decembrie 1918”,  Diana Câmpan – prof.univ.dr. Universitatea „1 Decembrie 1918”, Octavian Tătar – prof. univ.dr.Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918”, Gheorghe Zaman – academicia şi A. Vaseashta, prof. univ. dr. în Statele Unite ale Americii.

În cadrul ceremoniei, rectorul Daniel Breaz şi Maria Popa – decanul Facultăţii de Ştiinţe au ţinut să mulţumească tuturor invitaţilor pentru prezenţă, după care a luat cuvântul preşedintele conferinţei, prof. Fokion Vosniakos. Acesta a vorbit auditoriului despre conferinţa B.E.N.A. şi a citit un mesaj, o scrisoare de binecuvântare şi felicitări trimisă special din partea patriarhului ortodox grec Bartolomeu.

Prezent la conferinţă, subprefectul judeţului Alba, Cornel Murg a lăudat efortul organizatorilor de a implica un număr atât de mare de specialişti din 10 ţări pentru a dezbate un subiect atât de actual şi a ţinut să menţioneze că un astfel de eveniment  cu teme de ingineria mediului şi dezvoltarea durabilă este important pentru fiecare dintre noi dar şi pentru urmaşii noştri. „Având în vedere condiţiile de mediu din ziua de astăzi, dar şi condiţiile impuse de integrarea României în Uniunea Europeană, ingineria şi protecţia mediului trebuie să fie o preocupare permanentă atât a celor care activează în domeniu dar şi a noastră a tuturor pentru că pe fiecare ne influenţează impactul factorilor negativi (agenţii poluanţi) asupra mediului înconjurător (…) Apariţia problemelor de mediu, a crizei resurselor naturale ne face să vorbim în ultimii 30 de ani despre dezvoltarea durabilă. Îmbunătăţirea calităţii vieţii nu se poate obţine decât în cadrul unor comunităţi capabile să utilizeze eficient şi raţional resursele. Desoperirea potenţialului ecologic al economiei asigură, pe lângă prosperitate, şi protecţia mediului”, a declarat acesta.

 De asemenea, primarul municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă le-a adresat o invitaţie tuturor oaspeţilor de a face o excursie tematică pe o arie protejată a Văii Sebeşului (Luncile Prigoanei, stâna ecologică).

 Tot în cadrul deschiderii conferinţei, a avut loc şi ceremonia de acordare a distincţiei Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar doctor Triantafyllos Albanis, Rectorul Universităţii din Ioannina, Grecia.

 Pe parcursul celor 3 zile de desfăşurare a evenimentului ştiinţific vor fi susţinute şi dezbătute peste 150 de lucrări de către 200 de invitaţi din 10 ţări, pe tema Dezvoltării durabile şi protecţiei mediului, Siguranţei alimentare şi calităţii produselor, Integrării europene şi economiei de piaţă  şi Agriculturii, energiei şi monitorizării mediului.

 Potrivit decanului Facultăţii de Stiinţe din cadrul Universităţii “ 1 Decembrie 1918” – Maria Popa, începând de anul viitor, studenţii de la ingineria mediului vor face practică în laboratoarele de specialitate din Ioannina.

 Evenimentul este organizat cu sprijinul şi susţinerea a doi coorganizatori de prestigiu, respectiv Asociaţia Balcanică a Mediului din Grecia (B.EN.A.)  şi Institutul de Economie Naţională al Academiei Române.

 Vezi programul conferinţei aici.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea