Rămâi conectat
Noaptea Muzeelor 2025

Cultură Educație

FOTO: Conferinţa de încheiere a proiectului Firma virtuală, la UAB. 48 de studenţi şi-au găsit un loc de muncă stabil

Dragoş Suciu

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Infor – Consorzio au organizat în sala A9 a universităţii conferinţa de încheiere a proiectului „Firma virtuală – Sistem interactiv de învăţare pentru creşterea gradului de ocupare şi adaptare a studenţilor pe piaţa muncii”. În urma proiectului, 48 de studenţi şi-au găsit un loc de muncă stabil şi 105 studenţi şi-au continuat studiile.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă facilitarea inserţiei absolvenţilor de studii universitare de nivel licenţă şi masterat pe piaţa muncii, contribuind astfel la creşterea gradului de ocupare şi la reducerea şomajului.

Exerciţiul de firmă a fost efectuat pe diferite configuraţii care se adresează atât viitorilor angajaţi, cât şi viitorilor antreprenori. În cadrul proiectului, a fost creat un portal specific şi a fost personalizat şi dezvoltat un software pentru simularea activităţii de administrare a unei companii, acestea facilitând activitatea de învăţare interactivă.

Stagiul de practică s-a derulat atât la sediul beneficiarului, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cât şi la sediile centrale ale unor firme locale, ai căror reprezentanţi au îndeplinit calitatea de tutori de practică. În acest sens, au fost încheiate acorduri cu 6 parteneri care activează în domenii care corespund specializărilor studenţilor din grupul ţintă şi realizează produse moderne şi competitive: SC Agra`s SA; SC Bimalex Company Srl; SC Unitaturism Holding SA; SC Dektel Solutions Srl; SC Parc SA; Sc Transeuro Srl.

Grupul-ţintă al proiectului a fost reprezentat de 136 de studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, selectaţi din ciclurile de licenţă şi de masterat de la specializările: Contabilitate şi Informatică de gestiune – 48 studenţi, Finanţe-bănci – 21 studenţi, Administrarea afacerilor  în comerţ, turism şi servicii – 3 studenţi, Auditul şi controlul agenţilor economici – 13 studenţi, Administrarea dezvoltării regionale şi durabile – 10 studenţi, Contabilitatea şi auditul în instituţiile publice – 4 studenţi, Marketing şi promovarea vânzărilor – 31 studenţi, Sistemul informaţional contabil în asistarea deciziilor manageriale – 6 studenţi. Studenţii care au parcurs stagiul de practică au beneficiat de ore de consiliere profesională şi activităţi practice, realizate de tutori instruiţi în colaborare cu partenerul din străinătate. Activitatea de consiliere a fost organizată pe serii şi grupe de maxim 15 studenţi, fiecare grupă beneficiind de 40 de ore de consiliere profesională. La finalul stagiului de practică, studenţii au beneficiat de burse pentru prezenţa şi activitatea desfăşurată în cadrul proiectului.

Activităţile proiectului s-au derulat pe durata a 2 ani, având ca scop dezvoltarea capitalului uman, creşterea competitivităţii, creşterea gradului de inserţie pe piaţa muncii, dezvoltarea aptitudinilor individuale şi îmbunătăţirea calităţii capitalului uman, îmbunătăţirea serviciilor de orientare şi consiliere profesională, furnizarea instrumentelor necesare elaborării unui plan de afaceri realist şi fezabil, stimularea muncii în echipă, dezvoltarea spiritului de concurenţă, experimentarea la nivel virtual a operaţiunilor de start-up şi de management al unei întreprinderi, creşterea capacităţii de luare a deciziilor, monitorizarea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Poetul Aurel Pantea, laureat al Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia 2025

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poetul Aurel Pantea, laureat al Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia 2025 Vineri, 9 mai 2025 avut loc la Lancrăm festivitatea de decernare a Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia. Juriul, format din istoricii și criticii literari: Constantina Raveca Buleu, Horia Gârbea, George Neagoe, Irina Petraș, Vasile Spiridon, Adrian Tudurachi și […]

Citește mai mult

Cultură Educație

FOTO | Expoziție de artă deschisă la Centrul de zi pentru persoane vârstnice Sebeș: Cine sunt autorii lucrărilor

Lucian Daramus

Publicat

în

Expoziție de artă deschisă la Centrul de zi pentru persoane vârstnice: Cine sunt autorii lucrărilor O expoziție specială de artă a fost deschisă la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială Sebeș. Evenimentul a fost nu doar despre artă, ci și despre conexiuni între generații – un adevărat schimb de […]

Citește mai mult

Cultură Educație

FOTO | Raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba inaugurat la Gârbova: Colecție de carte trimisă în custodie școlii locale

Lucian Daramus

Publicat

în

Raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba inaugurat la Gârbova: Colecție de carte trimisă în custodie școlii locale Consiliul Județean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al comunei Gârbova și cu Școala Gimnazială Gârbova, au inaugurat, miercuri, 30 aprilie 2025, Raftul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea