FOTO: Condiții de schi foarte bune la Șureanu, în perioada sărbătorii Crăciunului
Condițiile de schi se anunță a fi foarte bune la Șureanu, pentru perioada sărbătorii Crăciunului. Ninsorile abundente și gerul au făcut ca pârtiile să fie pline de zăpadă proaspătă, după cum dovedesc imaginile postate recent pe rețeaua de socializare.
– Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)
– Pârtii funcționale: 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4)
– Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km
– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)
– Altitudine maximă: 2.010 m
– Tunuri de zăpadă: nu
– Webcam: http://schisureanu.ro/index.php/camere-live
– Nocturnă: nu
– Pârtii pentru sănii: da
– Semnal mobil: Vodafone integral; Telekom parțial; Orange minimal
Evaluare generală: condițiile de schi se anunță a fi excelente, la Șureanu, pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Ninsorile abundente și gerul au făcut ca pârtiile să fie pline de zăpadă proaspătă. Spre deosebire de alte începuturi de sezon, această lună decembrie este una încărcată de zăpadă, similară mai degrabă lunilor ianuarie și februarie. O singură problemă o constituie drumul de la Oașa la pârtii: este plin de gropi, așa că înarmați-vă cu răbdare și, bineînțeles, cu lanțuri. Pentru informații actualizate și webcam live, intrați pe www.schisureanu.ro
Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).
Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice mașină.
Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul este deszăpezit, dar între lacul Oașa și Luncile Prigoanei conține o mulțime de gropi și porțiuni cu gheață, care vă vor pune cât se poate de serios răbdarea la încercare. Mai departe, între Luncile Prigoanei și domeniul schiabil veți întâmpina la fel de multe gropi, cauzate de încălzirea vremii de acum câteva zile. Este imperativă montarea de lanțuri, dacă doriți să evitați orice fel de probleme de acces.
Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: vor funcționa 6 pârtii din 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4), deservite de teleschi și de telescaun. Zăpada, pe pârtii, se află într-o stare excelentă, stratul fiind mai mult decât suficient pe oricare dintre ele. Ieșirile în off-piste pot deveni problematice, datorită faptului că, pe alocuri, zăpada a format crustă. Pârtiile sunt bătătorite, dar țineți cont că orice ninsoare neașteptată poate să acopere urmele de ratrack. Nu vă așteptați, așadar, ca liniile de ratrack să fie vizibile pe tot parcursul zilei.
Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță cer înnorat, ger, vânt puternic și ninsoare, în weekend. Vremea, însă, se va îmbunătăți începând de luni, posibil însoțită de cer senin și încălzire. Temperaturile se vor încadra între -13 și 4 grade Celsius, iar vizibilitatea pe pârtii va fi afectată în special în weekend.
Servicii turistice: școală de schi & snowboard pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil.
Sfaturi de buzunar:
– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.
– faceți acasă o probă de montare a lanțurilor.
– evitați vitezele mari pe pârtii, dacă nu știți să schiați în siguranță.
FOTO: facebook
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor