Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni prezent la evenimentul „Avram Iancu-de 30 de ani în mijlocul Clujului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost prezent la evenimentul „Avram Iancu-de 30 de ani în mijlocul Clujului”.

Evenimentul organizat de Societatea cultural-patriotică Avram Iancu cu prilejul Zilei Naționale a României avut loc la Cluj Napoca, unde s-au sărbătorit 30 de ani de la ridicarea statuii Marelui Erou Național .

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost reprezentat de Corul elevilor îndrumați de profesor Gelu Muntea și o delegație condusă de director adjunct Monica Borteș.

Elevii îndrumați de domnul profesor Gelu Muntea au interpretat mai multe melodii patriotice despre Eroul Național Avram Iancu, acompaniati de glasul tulnicelor grupului de tulnicărese „Moațele ” din Câmpeni . De altfel, orașul nostru Câmpeni a fost reprezentat la eveniment atât de Corul Colegiului Național ” Avram Iancu” și de grupul de tulnicărese, dar și de domnul Ilie Berindei, cel care a realizat măreața statuie a lui Avram Iancu din centrul orașului Cluj-Napoca.

Celebrul sculptor originar din Câmpeni, stabilit de peste 40 de ani în Elveția a fost prezent la eveniment, ținând și un discurs emoționant. Totodată dl Ilie Berindei si-a reiterat dorința de a participa în anul 2024, când se vor împlini 200 de ani de la nașterea Marelui Eroului Național la evenimentele ce se vor organiza cu acest prilej, inclusiv la Câmpeni, locul unde s-a născut celebrul sculptor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea