Rămâi conectat

Sport

FOTO: Ciclistul Roberto Burța (Sebeș), campion balcanic! Frații Miruna și Radu Măda, premiați la Stremț

Dan HENEGAR

Publicat

în

FOTO: Ciclistul Roberto Burța (Sebeș), campion balcanic! Frații Miruna și Radu Măda, premiați la Stremț

Luna mai a reprezentat un tur de forță al cicliștilor din Alba în competițiile internaționale de Mountain Bike: Campionat European, Campionat Balcanic și etapă de cupă mondială.

De curând, în Serbia, la Vrdink, pe versanții sudici ai Fruška Gora, s-a disputat MTB Balkan Championship 2024, în fapt campionatul balcanic de XCO. România a fost reprezentată de 12 cicliști, dintre care doi din Alba: Roberto Dumitru Burța din Sebeș, legitimat la CSU Tg Mureș și Măda Miruna, din Geaogiu de Sus, legitimată la CSM Mediaș. După ce au reprezentat România la Campionatele Europene de la Cheile Grădiștei la o săptămână distanță sportivii din Alba  au realizat rezultate remarcabile de la Campionatul Balcanic. Roberto Borța a câștigat titlul de campion balcanic la cea mai disputată categorie, categoria Elite masculin, impunându-se în fata compatriotului sau Patrick Pescaru, iar Miruna Măda a terminat în top 5 la categoria junioare. Weekend-ul viitor, ambii sportivi vor reprezenta România la a 3-a etapă de Cupa Mondială de XCO în Cehia, la Nove Mesto, cea mai faimoasă etapă din circuitul mondial.

Să mai precizăm că în cadrul sărbătorii Fiii Satului din Geoagiu de Sus, primarul Popa Traian Ștefan i-a premiat pe cei frați Radu și Miruna Măda, pentru performanțele lor în ciclism, la eveniment participând și alte notabilități județene

Dorim să îi multumim pe această cale pentru susținere și recunoașterea eforturilor”, au transmis părinții celor doi sportivi. Miruna Măda (din anul 2006, desemnată recent cea mai bună sportivă din județul Sibiu), originară din satul Geoagiu de Sus, comuna Stremț, este elevă la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”, din Alba Iulia, în clasa a XI-a E. Junioara din Geoagiu de Sus își desfășoară antrenamentele la Alba Iulia, alături de fratele ei, Radu, elev un clasa a VIII-a B la Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”, care practică și el XCO la categoria cadeți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea