Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia, reprezentat cu succes la a doua reuniune a proiectului Comenius FEARS

Dragoş Suciu

Publicat

în

CSEI Alba Iulia02În perioada 17-22 mai 2014, Centrul Școlar de Educație Incluzivă a participat la cea de-a doua reuniune a proiectului multilateral Comenius FEARS – Fears of Education, Authority, Religion and Social Life. Aceasta s-a desfășurat la Zagreb, în Croația. Instituțiile partenere în acest proiect sunt: Istituto Istruzione Superiore Cartesio-Luxemburg, Roma, Italia, Dezső Lajos Alapfokú Művészeti Iskola, Dömsöd, Ungaria, Osnovna škola Jure Kaštelana, Zagreb, Croația, Zespół  Szkół Publicznych Nr 3 w Myszkowie, Myszków, Polonia, Ürünlü Ortaokulu, Bursa, Turcia, Liceul Nicola Vapcarov, Plovdiv, Bulgaria, Central Școlar de Educație Incluzivă, Alba Iulia, România.

C.S.E.I. a fost reprezentat de șapte elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, precum și de doamnele profesoare Cîmpean Teodora, coordonator  și Radu Cristina, membru în echipa de proiect.

Programul pregătit de gazda,  Osnovna škola Jure Kaštelana a debutat cu o vizită de documentare la rezervația naturală de la Plitvice, vizită care a constituit și un prilej pentru elevii din cele 7 țări de a se cunoaște și de a-și împărtăși impresii legate de toate activitățile derulate în cadrul proiectului.

Activitățile din următoarele trei zile s-au desfășurat la școală. Fiecare partener a prezentat produsele finale realizate, precum şi o carte de vizită a instituţiei şi a oraşului de provenienţă.

Coordonatorii au avut sesiuni de lucru în vederea analizării activităților din primul an și pentru a stabili agenda următoarei reuniuni, iar elevii au putut participa la cursuri de engleză, franceză, matematică, limba croată, muzică, desen sau chiar dansuri tradiționale alături de colegii lor croați, precum și reprezentanții celorlalte școli partenere.

Ziua de miercuri, 21 mai a fost dedicată sportului. Au fost implicați toți elevii școlii gazdă, delegațiile celor 7 țări, precum și cadrele didactice de la Osnovna škola Jure Kaštelana.

Elevii au putut participa la meciuri de fotbal, baschetbal, precum și cros sau diverse jocuri cu o lungă tradiție.

Elevii C.S.E.I. au participat la toate întrecerile sportive, dând dovadă de spirit de echipă și fair play. Eforturile le-au fost răsplătite cu diplome, însă cel mai mare câștig pentru ei a fost acela de a se fi integrat în echipe internaționale și de a-și fi făcut prieteni din rândul fiecărei delegații.

Mulțumirile se îndreaptă către gazde, domnul director Krešimir Supanc și doamna profesoară Vesna Starešinić, precum și toate celelalte cadre didactice care i-au ajutat să se îmbogaţească din punct de vedere cultural.

[nggallery id=1842]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Permis suspendat pentru refuzul testului antidrog rapid: Controverse privind erorile aparatelor DrugTest

Bera Larisa

Publicat

în

Permis suspendat pentru refuzul testului antidrog rapid: Controverse privind erorile aparatelor DrugTest Șoferii care refuză testarea rapidă pentru droguri își pierd permisul până la finalizarea analizelor de sânge. Peste 90.000 de persoane au semnat o petiție pentru anularea acestei măsuri, care este deja în vigoare. Citește și: Cod rutier 2024: Noi modificări care permit șoferilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea