FOTO: Centenarul unirii Basarabiei cu România sărbătorit la Teiuș
Împlinirea la 27 martie 2018 a 100 de ani de la momentul în care Sfatul Ţării de la Chişinău a votat unirea Basarabiei cu România, ne-a oferit ocazia rememorării acestui eveniment.
Liceul Teoretic Teiuş în parteneriat cu Primăria, Biblioteca Orăşenească, Casa de Cultură , Centrul de Informare Turistică din oraşul Teiuş şi Inspectoratul Şcoar Judeţean Alba au iniţiat proiectul “Centenarul unirii Basarabiei cu România” care şi-a propus desfăşurarea unor acţiuni ce au ca temă principală evenimentele ce au avut loc în urmă cu 100 de ani, dar şi oamenii politici şi de cultură care s-au implicat atunci în realizarea visului de unire.
De asemenea, ne-am dorit ca beneficiarii proiectului să cunoască şi realităţile de azi din Republica Moldova. De aceea, prezenţa în numǎr cât mai mare a elevilor şi a cadrelor didactice acolo, alǎturi de oficialitǎţi ale oraşului şi de alţi cetǎţeni s-a dorit a fi o lecţie de istorie.
Activitatea s-a derulat pe parcursul a trei săptămâni, perioadă în care elevii au pregătit materiale ce au fost prezentate în cadrul unei expoziţii. Evenimentul a avut loc azi, 27 martie 2018 la Casa de Cultură a oraşului Teiuş unde a fost prezentată semnificaţia istorică a anului 1918 şi în special a unirii Basarabiei cu România de cǎtre prof. de istorie Nicoleta Cîmpean, urmatǎ de prezentarea de cǎtre elevii Liceului Teoretic Teiuş a materialelor pregătite şi a unui program artistic. Cei prezenţi au primit pliante cu imagini inspirate din evenimentele anului 1918 de la Chişinău.
Prof. Romina Pop, Liceul Teoretic Teiuș
[nggallery id=5361]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii