Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Câştigătorii concursului de ciclism-anduranţă şi orientare turistică – “Mamutul, bicicleta şi busola”.

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 17 mai 2014,  între orele 09:00 și 17.00, în parcarea de la Schit din Alba Iulia, s-a dat startul participanților în concursul „Mamutul, bicicleta şi busola”. Concursul a fost organizat de către echipa “Beretele Albatre” formată din membri ai Clubului de Turism şi Ecologie „Beretele Albastre” al Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul”.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank. Programul a avut ca principali parteneri locali Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market și Giro, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. În acest proiect, am avut parte și de susținerea firmei Albasportvision SRL prin magazinul şi personalul specializat, în calitatea sa de partener.

Concursul a constat într-o probă cumulată de ciclism-anduranţă şi orientare turistică realizat pe asfalt şi pe macadam în zona dealului Mamut. Traseul pe care a trebuit să-l parcurgă concurenții a avut aproximativ 12 km, pornind din parcarea Schit, prin poligonul militar – Valea Popii – Parcul dendrologic – traseul de biciclete al Primăriei Alba Iulia (zona de agrement), finalizându-se în acelaşi loc, Schit.

Proiectul a avut un caracter educaţional, sportiv şi turistic dar şi de promovarea a orașului nostru fiind adresat tuturor iubitorilor de sport şi mişcare.

Chiar dacă vremea nu a fost favorabilă, la start s-au prezentat 19 concurenți, câțiva dintre ei fiind încurajați de colegi. Cluburile de turism școlar ale Colegiului Național “I.M. Clain” din Blaj și Liceului din Baia de Arieș și-au susținut participanții în concurs parcurgând și ei întregul traseu (perpedes). Cei peste 30 de elevi care au făcut cunoștiință cu Mamutul au fost încântați de frumusețea zonei, unii manifestându-și interesul să revină în Alba Iulia.

Câștigătorii concursului au fost:

Categoria fete:

        1.    Iulia Guș (Bicheru)  1:11:21 h

Categoria Seniori 19+:

  1. Tamaș Beniamin 0:45:11 h
  2. Cotoară Florin (Bicheru) 0:48:46 h
  3. Crișan Claudiu (Bicheru) 0:53:12 h

Categoria 14-18 ani

  1. Țara Gabriel 0:45:24 h
  2.  Deceanu Alex 0:49:07 h
  3.  Tamaș Ioan  0:50:46 h

În viitorul apropiat membri Clubului de Turism și Ecologie „Beretele Albastre ”și-au propus să refacă marcajele turistice de pe dealul Mamut.

„A fost o experiență inedită, cei care practicăm acest sport putem să organizăm la anul chiar un concurs de etapă națională, putem găsi trasee și mai lungi și cu grad de dificultate mai ridicat, zona asigură potențial pentru orice tip și categorie de concurs (de mountbike)” – Robert Marian.

[nggallery id=1876]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici

Unirea Ziarul

Publicat

în

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici Prin relocarea vechii policlinici, din 17 mai, în incinta spitalului din Alba Iulia, în clădirea de pe strada Muşeţelului ar urma să se mute Poliţia municipiului Alba Iulia, pe perioada în care clădirea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba se află în reabilitare. În acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea