Foto ”Băile sărate Ocna Mureș – o istorie a sării și a băilor sărate”, cartea Comisarului șef de poliție Cristian Mureșan, lansată de Ziua Națională
”Băile sărate Ocna Mureș – o istorie a sării și a băilor sărate”, cartea Comisarului șef de poliție Cristian Mureșan, a fost lansată de Ziua Națională a României.
Comisar șef de poliție Cristian Mureșan, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, a publicat o nouă carte, intitulată ”Băile sărate Ocna Mureș – o istorie a sării și a băilor sărate”.
Citește și: FOTO: Cugirul și Marea Unire. Cine au fost reprezentanții de frunte ai Cugirului la actul Marii Uniri
S-a născut și a crescut în Ocna Mureș și iubește nemăsurat aceste locuri. ”Am elaborat această lucrare pentru prețuirea pe care o port acestui colț de Rai și minunaților oameni ce viețuiesc aici. Am scris în amintirea bunicului meu, Mureșan Victor, lucrător minier și a mirosului de sare pe care-l propaga în casă când se întorcea de la mină, resimțit și acum de tatăl meu și care se transmite, parcă telepatic, inexplicabil și mie.
Acest mesaj trebuie transmis mai departe, iar flacăra torțelor care a luminat inima pământului să dăinuie peste veacuri pentru ca generațiile viitoare să cunoască cum s-a pus piatra de temelie a acestui oraș”, a scris Cristian Mureșan în mesajul care prefațează cartea.
Publicația, care a văzut lumina tiparului cu sprijinul Consiliului Județean Alba, cuprinde, în paginile ei, istoria orașului născut și hrănit de zăcământul de sare, fiind o radiografie amplă evoluției acestuia.
Lansarea cărții a avut loc de Ziua Națională, 1 Decembrie, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Județean Alba, la Sala Unirii din Alba Iulia.
Este cea de-a treia carte publicată de Cristian Mureșan, care își dedică timpul liber pasiunii sale pentru istoria locurilor în care s-a născut și trăiește.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 3 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor