FOTO: Atelier „7 Pași în rezolvarea unei probleme”, organizat de Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia
În perioada 26-28 aprilie, 20 de tineri au fost instruiți în cel de-al doilea atelier de lucru din cadrul proiectului „Pregătiți pentru viitor”. Atelierul cu un nume sugestiv „7 Pași în rezolvarea unei probleme” a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităților de abordare a unor sarcini de lucru, a competențelor de a analiza problema, descoperirea soluțiilor alternative și găsirea de soluții optime la problemele identificate, prin metode nonformale.
Acest lucru îi va ajuta pe tineri să aibă o viziune asupra muncii în echipă, integrarea acestora în cadrul echipei și rolul fiecăruia în echipă. În cadrul acestui atelier au avut loc mai multe activități nonformale de promovare a educației tinerilor într-un mod plăcut și paricipativ, debutând cu câteva jocuri de cunoaștere a membrilor grupului, exerciții de spargere a gheții cât și exerciții de energizare a grupului.
”S-au pregătit multe jocuri de rol prin care tinerii să înțeleagă managementul proiectelor și pașii care trebuie urmați pentru scrierea (elaborarea) unui proiect. S-au efectuat și studii de caz care au avut la baza probleme identificate de tinerii paricipanți la acest atelier. Un alt aspect deosebit de interesant și mult așteptat al acestui atelier a fost faptul că tinerilor le-au fost aplicate teste de autocunoaștere, de identificare a rolului pe care l-ar putea ocupa în cadrul unei echipe, cât și teste din care a reieșit care sunt abilitațile de lider ale fiecăruia. În urma evaluărilor realizate la finalul acestui atelier de lucru am primit un feed-back pozitiv tinerii arătându-se deosebit de entuziasmați de bagajul de informații acumulate și cunoștințele însușite , dar mai ales de metoda de prezentare a acestora”, spune Cristian Dima, președintele Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
Atelierul „7 Pași în rezolvarea unei probleme” s-a desfășurat în cadrul proiectului ,,Pregătiți pentru Viitor”, rezultat al iniţiativei tinerilor voluntari și membri ai Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Liga Studenților din aceași universitate.
Proiectul este finanţat de ANPCDEFP prin Programul “Tineret în acţiune” (program al Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată atât din tineri studenţi cât şi absolvenţi ai Universităţii “1 Decembrie 1918 Alba Iulia”. Pe durata proiectului ce se va desfăşura între 15-01-2013 şi 15-10-2013, 60 de studenţi ce vor absolvi facultatea în anul 2013 vor fi „Pregătiți pentru viitor” prin dezvoltarea competenţelor necesare pentru angajare, abilităţilor de antreprenoriat, managementul proiectelor şi nu numai.
Următorul atelier de lucru numit “Soft Skills by know how” se va desfășura în perioada 10-12 mai 2013. În cadrul acestuia alți 20 de tineri își vor dezvolta competenţe pentru completarea unui CV, întocmirea unei scrisori de intenție, metode de obținere a unui loc de muncă, abilități de prezentare, de negociere, aptitudini de comunicare,spirit de echipă și multe altele.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
19 noiembrie 1882, se năștea Aurel Vlaicu, unul dintre pionierii aviației mondiale: „Patru metri erau pentru mine un record”
19 noiembrie 1882, se năștea Aurel Vlaicu, unul dintre pionierii aviației mondiale: „Patru metri erau pentru mine un record” “Bucuria cea mai mare însă, am simţit-o când am zburat pentru prima oară la Cotroceni. Nu m-am ridicat atunci mai sus de patru metri. Cu toate acestea nici Alpii nu mi-i închipuiam mai înalţi ca înălţimea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată