FOTO| Artistul plastic aiudean Ștefan Balog a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler” de Președintele României, Klaus Iohannis
FOTO| Artistul plastic aiudean Ștefan Balog a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler” de Președintele României, Klaus Iohannis
Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, în semn de apreciere pentru măiestria artistică si pentru talentul, dăruirea și profesionalismul prin care a contribuit la îmbogățirea culturii naționale și a spiritualității universale, Președintele României, Klaus Iohannis, i-a conferit astăzi, 13 ianuarie 2022, artistului plastic aiudean Ștefan Balog, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler”. Categoria C – „Arte plastice”.
Ștefan Balog s-a născut la 6 iunie 1968 la Aiud (România), și-a terminat studiile la Colegiul local „Bethlen Gabor” (1987). În 1992 – 1995 și-a continuat studiile la Școala de Artă din Alba Iulia (România). Student la Universitatea Americană București – Artă & Arhitectură (1997 – 1999). În decembrie 2007 a absolvit Academia Popa – Timişoara, secţia grafică/gravură. De asemenea, a studiat tehnicile de gravură cu maestrul maghiar Kantor Janos (1995 – 2000) şi filosofia artei cu maestrul indian Chiru Chakravarty (2001 – 2003). Din 1991 este artist cu normă întreagă.
A fondat (împreună cu Ioan Hădărig și Robert Lixandru) Fundația „Inter-Art” Aiud România, Galeriile „Inter-Art” și Muzeul de Artă Contemporană „Inter-Art” din Aiud, România, este Președinte al Fundației „Inter-Art” Aiud, România și din anul 2014 cetățean de onoare al municipiului Aiud.
Ștefan Balog are lucrări în colecții private si de stat în peste 30 de țări din întreaga lume și o vastă activitate în cadrul expozițiilor colective, simpozioane de artă, expoziții de caricatură și desene animate, spectacole experimentale și activități curatoriale.
Printre premiile obținute de artistul plastic aiudean Ștefan Balog se regăsesc:
– Premiul Zilei Culturale Arte Plastice „Liviu Rebreanu” (Aiud – 1993)
– Extra Premiu Grafic la concursul „Lumina Artei” (Aiud – 1996)
– Premiul câștigător Concursul de desene animate „Lumea Curajului” (Taipei, Taiwan – 1999)
– Extra Premiul Juriului pentru Caricatură (Gura Humorului, România – 2005)
– Premiul III, Concursul de Artă „Dreamland Transsylvania” (Cisnădie, România – 2007)
– Premiul de Excelență, al III-lea Festival Internațional de Umor „Alb Umor” (Alba Iulia, România – 2012)
– Diploma acordata de Consiliul Local Aiud care da titlul de Cetatean de Onoare al municipiului Aiud (Aiud – 2014)
– Diploma „Dimitrie Cantemir” acordată de Ministerul Afacerilor Externe al României pentru contribuția importantă la promovarea valorilor și obiectivelor Alianței civilizațiilor, inițiativă a Națiunilor Unite. ( București, România-2016)
– Premiul de Artă- Fundația Vishnu Manchu ( Tirupati, India-2018)
– Premiul Uniunii Artelor Plastice din România – Bienala Internațională de Gravură Contemporană ”DANUBIU” (Tulcea, România-2018)
– Diploma aniversară acordată de Biblioteca Județeană Lucian Blaga pentru întreaga carieră artistică și pentru promovarea valorilor culturale ale județului Alba (Alba Iulia, România – 2018)
– Diploma de sculptură, Bienala Națională de Artă Contemporană „Gheorghe D. Anghel”, Ediția a III-a
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan