Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Albaiulianul Mihnea Costachi, ambasador al Cetăţii Alba Carolina la Campionatul European de juniori la şah

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juniorul albaiulian Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), antrenor Marius Ceteraş a ales să promoveze imaginea Cetăţii Alba Carolina la Campionatul European de juniori, din Croaţia, la Porec.Mihnea Costachi Campionat European 4

Începând de luni, timp de 10 zile, staţiunea croată Porec va fi gazda Campionatului European de juniori, proba de şah clasic, competiţie la care sunt aşteptaţi să participe circa 850 de competitori din peste 40 de ţări. Între aceştia şi Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), juniorul albaiulian medaliat cu bronz în 2014 la Campionatele Mondiale de juniori sub 14 ani din Africa de Sud, urmând a concura anul acesta la categoria juniori sub 16 ani. La doar 15 ani Mihnea Costachi este cotat ca şahistul numărul 1 al judeţului Alba în ierahia seniorilor, elevul Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia deţinând titlul de maestru FIDE şi un coeficient ELO 2408.

În dorinţa de a promova imaginea municipiului Alba Iulia şi a României în rândul participanţilor la turneu, Mihnea şi-a pregătit mai multe tricouri personalizate pe care le va purta pe parcursul celor 9 runde ale turneului.

Avem un oraş foarte frumos, o cetate cum nu sunt foarte multe în Europa şi multe alte obiective turistice interesante pentru oricine vizitează Alba Iulia. Sper ca mesajele inscripţionate pe tricourile mele să stârnească curiozitatea participanţilor la turneu să afle mai multe lucruri despre Alba Iulia şi, de ce nu, să viziteze oraşul nostru într-o bună zi. Eu îi voi aştepta cu tabla pregătită pentru o partidă de şah. :-)”, a comentat Mihnea Costachi, pregătit de antrenorul Marius Ceteraş.

[nggallery id=1013]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea