Rămâi conectat

Sport

FOTO: albaiulianul David Manu, finală la dublu la turneul internațional “Gran Canaria Yellow Bowl”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tenismenul albaiulian David Manu a reușit un rezultat excelent la turneul internațional Under 14 “Gran Canaria Yellow Bowl”, jucând finala la dublu, alături de croatul Matej Dodig.

Turneul de categoria 1 disputat la Telde a avut la start jucători importanți din Spania, Olanda, Italia sau Germania, fiind un bun prilej pentru David să-și verifice potențialul. Dacă la simplu sportivul din Cetatea Marii Uniri a fost nevoit să se recunoască învins, după trei seturi foarte disputate (3-6, 6-4, 3-6) de Gabriel Noah, component al lotului național al Olandei, în schimb pe tabloul de dublu albaiulianul s-a oprit doar în ultimul act.

Dublul compus din Matej Dodig și David Manu a trecut pe rând de portughezii Guilherme Cruz și Freddie Healey – în turul întâi (scor 6-1, 6-2); spaniolii Mario Arce Fernandez și Samuel Garcia Hernandez – în turul al doilea (scor 6-0, 6-2); perechea Jordi Domenech Castillo – Martin Landaluce (Spania) – în sferturile de finală (scor 6-4, 7-5); Luis Garcia – Rafael Segado Esteve (Spania) – în semifinale (2-6, 6-4, 10-5), pierzând finala cu olandezii Manvydas Balciunas și Lars Wagenaar, scor 4-6, 1-6.

David Manu a împlinit 14 ani în luna februarie, este legitimat la TC Sun Alba Iulia și este antrenar de Andrei Mlendea (coordonator), Mircea Socaciu (pe plan local) și Lucian Nicolescu (partea de pregătire fizică). Anterior turneului din Spania, David a terminat pe locul al doilea la turneul Under 16, de categorie superioară, McCann Erikson de la București.

Talentatul jucător albaiulian se pregătește de trecerea la următoarea categorie de vârstă, pregătindu-se în acest sens, iar turneul din Gran Canaria a fost ultimul internațional din acest an.

În 2019, David Manu a izbutit să cucerească al 5-lea titlu național la dublu, a făcut parte din echipa României la Campionatul Mondial de Juniori (locul 9) și European Summer Cup (locul șase), câștigând primul titlu individiual la Under 14, în Austria, la Bludenz, în luna august, clasându-se în acest moment pe poziția a 62-a în ierarhia întocmită de Tennis Europe la categoria de vârstă Under 14.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CIL Blaj – Hermannstadt (Under 19) 7-1 (4-1) | Schimbări în ofensivă, a plecat S. Culda (la Unirea Ungheni), a venit Cîrstean

Dan HENEGAR

Publicat

în

CIL Blaj – Hermannstadt (Under 19) 7-1 (4-1) | Schimbări în ofensivă, a plecat S. Culda (la Unirea Ungheni), a venit Cîrstean A treia victorie consecutivă pentru CIL Blaj, nou-promovata în eșalonul terț, în jocurile de verificare, scor 7-1 (4-1) cu Hermannstadt Under 19. Pentru formația din „Mica Romă” au punctat Cioară (dublă, un gol […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea