Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Acțiuni preventive făcute de polițiști și jandarmi la AlbaFest 2024: Zeci de persoane au fost informate despre consecințele consumului de droguri și importanța unui anturaj cu obiceiuri sănătoase

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Acțiuni preventive făcute de polițiști și jandarmi la AlbaFest 2024: Zeci de persoane au fost informate despre consecințele consumului de droguri și importanța unui anturaj cu obiceiuri sănătoase

Polițiștii, jandarmii și specialiștii ANA și ANITP au desfășurat acțiuni de informare la Alba Fest, oferind participanților recomandări pentru siguranță și sănătate. Adolescenții au fost sfătuiți să evite consumul de droguri și să adopte obiceiuri sănătoase, iar publicul a fost educat despre importanța protejării bunurilor personale și recunoașterea situațiilor de trafic de persoane. Acțiunile vor continua pe toată durata festivalului.

Zeci de participanți la Alba Fest au primit recomandări pentru siguranța și sănătatea lor. Polițiștii, alături de jandarmi și specialiștii ANA și ANITP au organizat acțiuni de informare.

Ieri, 31 mai, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu jandarmi, reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au fost prezenți în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Alba Fest și au interacționat cu zeci de persoane.

Citește și: IPJ Alba, măsuri de siguranță sporite și efective suplimentate în weekend, la festivalul Alba Fest 2024: Recomandările polițiștilor

Participanții la Alba Fest au primit recomandări pentru protejarea bunurilor personale, în condiții de aglomerație, iar minorii au fost învățați cum trebuie să acționeze în cazul în care se rătăcesc sau sunt victime ale infracțiunilor.

Adolescenții au fost informați în legătură cu consecințele devastatoare ale consumului de droguri și au fost sfătuiți să aleagă grupuri de prieteni care au obiceiuri sănătoase (nu consumă alcool, tutun sau droguri) și nu se abat de la normele sociale.

În interacțiunea cu adolescenții și cu părinții acestora, specialiștii antitrafic din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia au explicat gravitatea infracțiunii de trafic de persoane și le-a recomandat să dea dovadă de solidaritate și spirit civic atunci când observă persoane aflate în situații de pericol din sfera traficului de persoane.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean” Avram Iancu” Alba au venit în întâmpinarea tinerilor cu informații legate de comportamentul ce trebuie adoptat la manifestările publice și le-au recomandat să evite să se implice în conflicte sau orice situație care ar putea escalada.

Acțiunile pentru protejarea participanților la Alba Fest vor continua, pe toată durata manifestărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea