FOTO: Academicianul clujean, profesorul Gyenge Csaba a primit ”Medalia de Onoare a Orașului Cugir”
Consiliul local al orașului Cugir s-a întrunit vineri, într-o ședință solemnă consacrată înmânării distincției ,,Medalia de Onoare a Orașului Cugir”, acad. pof. univ. dr. ing. Gyenge Csaba de la Universitatea Tehnică Cluj – Napoca.
Reuniunea a avut loc la aproape două luni, de la adoptarea în Consiliul local Cugir a unui proiect de hotărâre inițiat de grupul de consilieri ai P.S.D, Mircea Trifan, Horia Rotche, Mircea Simu, Aurel Păștină și Bogdan Dumitru, care a propus acordarea acestei valoroase recunoașteri profesotului clujean. Un semn de apreciere din partea cominității locale decernat distinsului profesor pentru activitatea tehnico științifică desfășurată în colaborare cu specialiștii de la Uzina Mecanică Cugir, în sprijinul promovării prestigiului orașului atât în țară, cât și în străinătate.
Selectând din biografia renumitului professor, rezultă că, în cei 9 ani cât a lucrat la Uzina Mecanică Cugir (1961- 1970), Gyenge Csaba a ocupat funcții de inginer tehnolog, șef birou scule, adjunct Serviciu Cercetare, remarcându-se prin pasiunea deosebită față de tehnică și activitatea de promovare a tehnologiilor moderne. În perioada cât a locuit la Cugir a fost și profesor cumulard la școala profesională și liceul seral, predând cursuri de Tehnologia meseriei, Matematică și Fizică, iar după înființarea secției de subingineri la Cugir, a predat timp de 10 ani (1979 – 1989), Tehnologia Fabricării Mașinilor. Și înainte, dar și după 1989 a militat continuu pentru recunoașterea națională și internațională a industriei, culturii și a cetățenilor din Cugir și a luat parte la diferite activități științifice organizate la nivelul orașului Cugir”. Din anul 2013 este membru al Academiei Maghiare de Științe, iar în anul 2015, Consiliul Județean Cluj i-a conferit titlul de ,,Senior al Cetății”.
Despre personalitatea academicianului Gyenge Csaba au vorbit: primarul Adrian Teban, viceprimarul Horia Rotche, consilierii locali, Emil Muntean și Mircea Simu, Alexandru Micaciu – directorul Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”, prof. univ. dr. ing. Petru Berce- Universitatea Tehnică Cluj – Napoca, președintele Asociației Pro Cugir, Aurel Voicu, Rodica Florea – director, Casa de Cultură Cugir.
Vădit emoționat, profesorul a mulțumit aleșilor Cugirului pentru onoarea care i s-a făcut acordându-i-se această distincție, mărturisind că perioada cât a lucrat și a trăit în Cugir a însemnat un moment important din viața sa, care i-a marcat în mod special cariera profesională.
Constantin PREDESCU
[nggallery id=1642]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii Marți, 26 noiembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan