Rămâi conectat

Sport

FOTO: abrudeanul Răducu Pocol, în Brazilia, la finala mondială a Cupei Naţiunilor Danone 2014, cu Academia „Gheorghe Hagi”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Hagi DanoneTransferat la Academia „Gheorghe Hagi” în acest an, talentatul fotbalist originar din Abrud, Răducu Pocol a câştigat ediţia 2014 a Cupei „Hagi Danone” în România şi va participa la finala Mondiala a Cupei Natiunilor Danone 2014 va avea loc în Brazilia, în orasul Sao Paulo, la finele acestei săptămâni.

Puştii antrenaţi de Constantin Falina, campionii de la Academia Hagi vor juca impotriva Germaniei, Irlandei si Tunisiei in grupa A de la cel mai important turneu din lume pentru fotbalistii sub 12 ani, competitie a carui ambasador este Zinedine Zidane. Saptamana aceasta, Romania ia startul in Danone Nations Cup. Programul de vineri, cu meciurile din grupe: ROMANIA – Tunsia / ora 10:00 (14:00, ora Romaniei), Irlanda – ROMANIA / ora 11:40 (15:40, ora Romaniei), Germania – ROMANIA / ora 14:50 (18:50, ora Romaniei).

Pe langa sustinerea lui Zidane, competitia este sprijinita in fiecare tara de ambasadorii nationali, asa cum sunt Vicente del Bosque in Spania, Cafu in Brazilia, Dimitar Berbatov in Bulgaria, Gica Hagi in Romania, Michael Ballack in Germania, David Trezeguet in Argentina

*Ronaldinho, idolul lui Răducu

Raducu Pocol Academia Hagi 1Nascut in mai 2002, Radu a inceput fotbalul devreme, in Abrud, orasul sau natal. Avea doar 7 ani cand a fost inscris la grupa de copii de acolo si visa, ca orice copil, sa ajunga fotbalist. S-a indragostit repede de gol si a devenit atacant. A jucat 5 ani pe acelasi post si a impresionat toti antrenorii care l-au vazut la turneele din tara, iar echipa care a reusit sa il „fure” de la Abrud a fost Academia Hagi, in urma cu aproape un an.

La Constanta s-a adaptat repede si in prezent este unul dintre marcatorii principali ai echipei, insa nu doar golurile l-au facut sa fie remarcat, ci si calitatile sale tehnice deosebite; odata cu castigarea Cupei Hagi Danone, Radu a primit si premiul de cel mai tehnic jucator al turneului, aducand aminte spectatorilor de executiile lui Ronaldinho, idolul sau.Raducu Pocol Academia Hagi

Tot Ronaldinho e si jucatorul a carui cariera Radu ar vrea sa o “copieze”, pentru ca gandul cu care el s-a apucat de fotbal a fost sa ajunga la FC Barcelona, la fel ca starul brazilian. Cand va ajunge sa joace pentru o echipa mare a Europei, Radu viseaza sa dea un gol in poarta lui Manuel Neuer, portarul lui Bayern si al campioanei mondiale Germania.

Radu nu e pasionat doar de fotbalul din strainatate – urmareste cu mare interes meciurile din Romania si jucatorul sau preferat este stelistul Alex Chipciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii de la LPS Alba Iulia, la Campionatele Naționale pentru copii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, la Campionatele Naționale pentru copii 10 și 11 ai În ultimele două săptămâni înotătorii de la LPS Alba, la categoriile copii 10 si 11 ani, calificati la etapele finale ale Campionatelor Naționale, au luat startul în competițiile dedicate categoriei lor de vârstă. În bazinul din Brașov […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea