Fosta centrală termică de pe str. Arnsberg se va transforma într-un centru de consiliere – lucrările costă peste 160.000 de euro
Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, propune spre aprobare consilierilor locali, în ședința CL de marți, Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul: Schimbare se Destinaţie Din Centrală Termică (CT5) în Centru de Consiliere și Sprijin Pentru Părinţi și Copii „Sfânta Maria”.
Pentru implementarea proiectului ce are drept scop asigurarea spațiilor necesare activităților de consiliere, asistență socială și sprijin pentru părinţi și copii, a fost încheiat un contract de finanţare între Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Primăria municipiului Alba Iulia.
Clădirea propusă a fi amenajată este fosta centrala termică amplasată în Alba Iulia, pe str. Arnsberg nr.34A, care în prezent este dezafectată ca urmare a desfiinţării sistemului centralizat de producere și distribuție a energiei termice în municipiu.
Documentaţia de avizare a lucrărilor a fost elaborată de S.C. B.P. Fleschin S.R.L. Alba Iulia și are la bază studiile și investigaţiile asupra stării tehnice a fostei centrale termice. Potrivit acesteia, clădirea va fi compartimentată astfel încât să poată asigura o utilizare multifuncţională, prin cearea următoarelor spații: o sală de primire un birou de conducere un birou pentru echipa pluridisciplinară, o sală multifuncţională, 2 grupuri sanitare separate pentru clienţi și personal (inclusiv pentru persoane cu dizabilități locomotorii), centrală termică și utilitățile aferente.
Lucrările prevăzute a fi executate constau în dezafectarea compartimentărilor existente, dezafectarea postamentelor din beton ale fostelor utilaje din centrala termică, recompartimentări, termoizolarea construcţiei la exterior, desfacerea învelitorii de tablă existentă, executarea unei învelitori tip terasă.
Valoarea totala estimată a lucrărilor, inclusiv TVA, așa cum rezultă din devizul general, este de 705.572,00 lei, echivalentul a 162.709 euro iar durata de execuţie a acestora este de 12 luni.
Finanţarea investiţiei se va face astfel: fonduri nerambursabile de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în limita a 80.000 de euro, fonduri de la Guvernul României în limita a 32.123 euro, iar diferența din bugetul local și alte surse constituite conform legii.
Foto: arhiva
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Victor Negrescu despre efectul Trump asupra României: ”Anumite măsuri pot fi anticipate, ține de noi să ne pregătim”
Victor Negrescu despre efectul Trump asupra României: ”Anumite măsuri pot fi anticipate, ține de noi să ne pregătim” Victor Negrescu, europarlamentar PSD și vicepreședinte al PE, a trecut în revistă luni, 20 ianaurie 2025, într-o postare pe contul său de Facebook, „cele mai importante provocări pentru România” odată cu revenirea lui Donald Trump la Casa […]