Formulare de vaccinare în școli: Care sunt întrebările pe care părinții le vor completa, în 13 septembrie
Formularele privind vaccinarea copiilor vor fi distribuite în școli în 13 septembrie, pentru a fi completate de părinți „în termen rezonabil”, a declarat la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Cei care nu o vor face nu vor fi sancționați, dar demersul are ca scop să se vadă care este dorința de imunizare, a adăugat el.
Părinții vor trebui să răspundă la întrebările dacă „copilul este vaccinat sau nu?” și „în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?”. În ceea ce privește ultima întrebare, ministrul a spus că există riscul ca foarte mulți părinți să răspundă cu „nu”.
În cazul în care majoritatea părinților vor refuza să-și vaccineze copiii, fiind vorba despre cei cu vârsta peste 12 ani, „atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur”, a spus ministrul.
„Dacă aș fi părinte nu știu de ce n-aș dori să răspund la întrebarea <copilul este vaccinat sau nu?> și mai apoi la întrebarea <în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?>.
Dacă mă întrebați, pot să vă răspund foarte concret și la obiect: nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund, dar îmi place să cred că vor fi foarte puțini aceia care nu vor răspunde.
Repet, e dreptul lor să decidă cu da sau cu nu, dar să știm și noi care este dorința de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
El a precizat că scopul acestui demers este ca pentru acei părinți care vor decide că sunt de acord cu vaccinarea, să se poată organiza echipe mobile în acele școli.
„Pe de altă parte, vă mai spun încă ceva… am așa un puseu de sinceritate… să vedem și noi cum stăm ca să ne eliminăm orice iluzie.
Riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu nu, dar atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur”, a mai spus ministrul.
Formularele vor fi apoi strânse de către inspectoratele școlare care le vor da mai departe direcțiilor de sănătate publică, a afirmat Cîmpeanu.
Ministrul a declarat că în fiecare școală a fost desemnată o persoană cu atribuții în protecție sanitară, care va asigura legătura între DSP și părinți, pentru a le explica avantajele și necesitarea vaccinării anti-Covi la copii.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Vouchere pentru alimente 2025: Schimbări în Programul „Sprijin pentru România” în acest an. Ce ajutoare se mai acordă pentru persoanele vulnerabile
Vouchere pentru alimente 2025: Schimbări în Programul „Sprijin pentru România” în acest an. Ce ajutoare se mai acordă pentru persoanele vulnerabile Programul „Sprijin pentru România” continuă şi în anul 2025, însă în cu totul alte condiţii faţă de anii anteriori. Concret, dacă până acum se acordau câte 250 de lei o dată la două luni, […]
PENSII 2025: Ce este „stagiu complet de cotizare” şi de ce contează atât de mult pentru pensie
PENSII 2025: Ce este „stagiu complet de cotizare” şi de ce contează atât de mult pentru pensie Pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă, nu este suficient ca românii să împlinească o anumită vârstă. La fel de important este să îndeplinească condiția esențială numită ”stagiu complet de cotizare”. Acest concept joacă un rol […]
De ce recomandă economistul Radu Georgescu să se stea departe de imobiliare: ”În următorii ani vom vedea scăderi cu 50% la prețurile apartamentelor”
De ce recomandă economistul Radu Georgescu să se stea departe de imobiliare: ”În următorii ani vom vedea scăderi cu 50% la prețurile apartamentelor” Economistul Radu Georgescu a explicat într-o postare în mediul online de ce nu este momentul de a investi în imobiliare și cum va fi posibil ca în următorii ani să vedem scăderi […]