Formare profesională în activităţi nonagricole pentru 442 de persoane din regiunile Nord-Vest, Vest şi Centru
Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din IMM Cluj (PJFAIMMC), Grupul Pentru Iniţiative, Studii şi Analize Sociale Sebeş (GISAS) şi Asociaţia „Novam Urbem” Petroşani, împreună cu solicitantul – Institutul Postliceal Phoenix Cluj-Napoca au desfăşurat proiectul „Creşterea oportunităţilor de ocupare pentru zonele rurale din regiunile Nord-Vest, Centru şi Vest – CoRURAL”, în perioada februarie – decembrie 2015.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii resurselor umane din zonele rurale, foste industrializate, din regiunile Nord-Vest, Vest şi Centru, în vederea facilitării accesului la ocupare în activităţi nonagricole a persoanelor inactive, a şomerilor şi a celor care îşi câştigă existenţa din agricultura de subzistenţă.
Obiectivele specifice ale proiectului au fost: facilitarea integrării durabile pe piaţa muncii pentru 300 de persoane inactive, şomeri sau persoane ocupate în agricultura de subzistenţă din zonele rurale, foste industrializate, din regiunile Nord-Vest şi Vest; creşterea oportunităţilor de ocupare pentru cel puţin 280 de persoane din grupul ţintă, din zonele rurale, foste industrializate, din regiunile Nord-Vest, Vest şi Centru.
Au fost organizate cursuri pentru următoarele meserii: bucătar, baby sitter, lucrător în comerţ, designer pagini web, operator introducere, validare şi prelucrare date, tester software, grafician calculator, competenţe antreprenoriale. Cursurile s-au desfăşurat în zonele rurale aparţinătoare judeţelor Cluj, Alba şi Hunedoara. În cadrul proiectului, 456 de persoane au fost înscrise în activităţi de formare, iar 442 de persoane au finalizat cursurile de formare.
Au fost organizate 28 de serii de cursuri, cel mai solicitat fiind cel de operator introducere, validare şi prelucrare date, la care au participat 279 de persoane. Pe regiuni, cursurile care s-au bucurat de interesul participanţilor din proiect sunt următoarele: *Nord-Vest: operator introducere, validare şi prelucrare date (133 de persoane); *Centru: operator introducere, validare şi prelucrare date (72 de persoane), lucrător în comerţ (51 de persoane); *Vest: operator introducere, validare şi prelucrare date (74 de persoane).
Dintre grupele de succes le amintim pe cele din Regiunea Nord-Vest: Gilău – grupa de participanţi la cursul de bucătari, Regiunea Centru: sate din zona Sebeş – grupe de participanţi la cursul de operator introducere, validare şi prelucrare date, Regiunea Vest: Hărău (Hunedoara): grupa de participanţi la cursul de operator introducere, validare şi prelucrare date. Informaţii detaliate despre acest proiect se găsesc pe site-ul www.jobclub-nv.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
FOTO | La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare
La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare Administrația locală de la Teiuș continuă lucrările de infrastructură din oraș. Săptămâna aceasta se intervine pe străzile Mihail Kogălniceanu și Aleea Sportivă, dar și în zona Roșiori. Citește și: Un cetățean din Teiuș sancționat […]