Florin Roman: PNL solicită PSD să supună votului Parlamentului amendamentele controversate negociate cu UDMR, pentru a le respinge

Paul Voicu - Primar 2020

Amendamentele controversate la Legea administrației publice locale , negociate de PSD cu UDMR, în schimbul susținerii moțiunii de cenzură, continuă să fie o bombă amorsată în Parlament.

PNL solicit PSD să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaților amendamentele care au stârnit atâtea dezbateri la nivelul opiniei publice, pentru a elimina spectrul adoptării pe furiș a acestor prevederi, așa cum ne-a obișnuit principalul partid aflat la guvernare.

ELIT

Pentru menținerea puterii, liderii PSD sunt dispuși la orice compromis, fapt confirmat chiar de către liderii UDMR, care au declarat public că reprezentanții PSD au fost deschiși la toate solicitările Uniunii.

Nimic nu ne garantează că liderii PSD nu vor negocia din nou  cu UDMR modificarea Legii administrației locale, în sensul dorit de conducerea Uniunii.

Mihail David - 2020

Reamintim că liderii PSD au cazut de acord, în discuțiile cu UDMR, ca în localitățile în care sunt minorități în proporție de 15% să poată fi utilizată limba maternă în instituțiile oficiale. Legea ar fi urmat să prevadă ca utilizarea limbii minorităților ar fi rămas în aplicare chiar și în condițiile în care proporția acestor minorități ar fi scăzut sub 15%. De asemenea, se prevedea ca în consiliile locale sau judeţene în care consilierii aparţinând unei minorităţi naţionale reprezintă cel puţin 15% din numărul total, la şedinţele de consiliu, consilierii respectivi pot folosi şi limba maternă, iar în acest  caz se va asigura, prin grija primarului și a președintelui consiliului județean, traducerea în limba română.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Alte amendamente aduc și ele modificări esențiale. Unul dintre ele se referă la unitățile administrativ-teritoriale în care minoritarii au o pondere de peste 15% și prevede că autoritățile administrației publice locale „pot adopta și folosi, alături de însemnele oficiale ale României și ale unității administrativ-teritoriale respective și alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală și economică a cetățenilor aparținând minorității naționale”.

Un altul  prevede că autoritățile publice locale și entitățile din subordinea lor „au dreptul de a inscripționa clădirile și anexele clădirilor aflate în administrare (…) în limba minorității naționale în cauză, conform tradiției locului și a specificului limbii minoritare”.

Pentru a elimina posibilitatea adoptării peste  noapte a acestor amendamente, cerem punerea acestor modificări pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, pentru a putea să ne exprimăm prin vot pe această temă care a iscat o dezbatere amplă printre români.

Florin Roman

Deputat PNL

Vicelider Grup  parlamentar

 

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

eneeia 28 iunie 2017 at 8:33

de ce publicati mereu toate prostiile spuse de piticu ?

nea Tagarta 28 iunie 2017 at 11:47

Asa vor cei e la „fostu`” ziar independent !

Barbu George PNL 28 iunie 2017 at 12:59

Vice Lider grup Parlamentar?? la PNL..vedeti de asta ca PNL-ist votez PSD-ul..numai sa nu ma asociez cu acet individ . Prefer sa spun ca stau in Cluj cand discut politică. Imi este rusine efectiv.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...