// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Florin Roman, PNL Alba: ”Coaliția de conjunctură PSD-ALDE-UDMR se opune arborării drapelului național de Ziua României”

La ordinul lui Șerban Nicolae, liderul Grupului PSD din Senatul României, majoritatea parlamentară, susținută de senatorii UDMR, le-a mai dat o lovitură românilor acum în anul Centenarului, asta după ce s-a dovedit a fi incapabilă să pregătească așa cum se cuvine această mare sărbătoare a românilor.

Am fost surprins să constat că miercuri, 21 februarie 2018, plenul Senatului României a dat un vot negativ Proiectului de Lege privind modificarea şi completarea articolului 2 din Legea privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice nr.75/1994, asta după ce proiectul primise un raport de adoptare în Comisia de administrație.

Îmi este greu să înțeleg resorturile politice care au stat în spatele unei astfel de schimbări de atitudine, dat fiind că prin acest proiect propun introducerea obligației arborării drapelului național pe arterele principale de circulație din fiecare localitate, cu 5 zile înainte de 1 Decembrie.

Sunt convins, însă, că alegătorii care ne-au trimis în Parlament nu s-ar opune, cu siguranță, unei astfel de legi!

Din păcate, așa cum am precizat chiar în preambulul legii, ignorarea acestui demers perfect legitim nu reprezintă altceva decât un afront nepermis la adresa valorilor naționale românești.

Am inițiat acest proiect tocmai pentru a completa vidul legislativ existent și ținând cont de faptul că în lipsa unor norme coerente se ajunge la situații impardonabile de insubordonare din partea unor reprezentanți vremelnici ai administrației publice locale, care, din motive de ei știute, de multe ori nu respectă memoria înaintașilor noștri. Consider că este nedrept ca populația din aceste localități să nu se poată bucura, măcar vizual, de sărbătorirea simbolurilor naționale!

Având în vedere că proiectul va fi transmis spre dezbatere Camerei Deputaților, somez liderii PSD-ALDE să renunțe la politica anti-națională și, totodată, fac un apel către toți parlamentarii de bună-credință să mă susțină în acest demers, pentru a face posibilă marcarea așa cum se cuvine a sărbătorilor naționale la nivelul întregii țări, ca formă de respect pentru valorile naționale și jertfa înaintașilor.

Florin ROMAN, deputat PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Florin Roman, PNL Alba: ”Coaliția de conjunctură PSD-ALDE-UDMR se opune arborării drapelului național de Ziua României”

 1. Dava 22.02.2018 la 13:37

  “Îmi este greu să înțeleg resorturile politice care au stat în spatele unei astfel de schimbări de atitudine”,
  Ca de obicei Florinel, prinzi geu si uiti repede”!

 2. marius 22.02.2018 la 16:04

  Asa graita pampersul DNA-ului.
  Poate ar trebui sa reveniti la traditie si sa folositi scutece.

 3. Codru 22.02.2018 la 16:48

  Felicitari, toata stima pentru luările de pozitie… Asa cum ii sta bine unui parlamentar! Doamne ajuta!