Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Drumurile naționale ale Apusenilor nu vor fi asfaltate nici in acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

In urma dezbaterilor cu primarii motilor, cu consilierii locali si judeteni, cu cetatenii dar si a discutiilor purtate in cadrul Comitetului de dezvoltare a Muntilor Apuseni, ideea reabilitarii de urgenta a drumurilor nationale din aceasta zona, ocupa o pozitie prioritara in preocuparile si nevoile oamenilor din Apuseni.

Florin Roman01Atat DN 74, care tranziteaza judetul de la Alba Iulia la Ciuruleasa, spre Hunedoara, cat si DN75, de la Vidolm, dinspre Cluj, până la Vartop-Arieseni, spre Bihor, arata ca dupa razboi, iar un drum dus-intors spre Apuseni cu masina inseamna un adevarat calvar. Nu putem discuta despre turism in zona minunata a Apusenilor, atat timp cat cele doua drumuri nationale, administrate de Guvernul Ponta, prin CNADR, sunt inpracticabile.

Studiile de fezabilitate pentru modernizarea celor doua drumuri au ramas in sertarele prafuite ale CNADR si in aceste conditii, nici in acest an nu sunt prevazute fonduri guvernamentale pentru turnarea de covoare asfaltice. Vom avea doar ceva peticiri intre Alba si Micesti si intre Albac si Vadu Motilor, precum si niste tasari intre Cimpeni si Mihoiesti. Adica, mai pe romaneste frectie la un picior de lemn.          Uitarea acestei zone de catre guvernul PSD, este cu atat mai intriganta cu cat, liderul PSD Alba, deputatul Ioan Darzu, este chiar presedinte al organizatiei judetene. Fie problemele motilor nu ajung la urechile guvernului, fie ca cel care trebuie sa faca lobby, nu are suficienta forta politica pentru sustinerea alegatorilor care i-au dat votul! De altfel, observam ca in ultima vreme dl Dirzu nici nu se mai semneaza ca deputat Colegiul 5 Apuseni, ci ca deputat de Alba, ceea ce ne duce la ideea ca domnia sa i-a abandonat si formal pe moti!

Asemeni autostrazii Sebes-Turda care a fost prinsa in ultimul moment la finantare pe programul 2007-2013, si cele doua drumuri nationale erau pregatite sa urmeze acelasi curs. Din pacate insa, PSD le-a abandonat considerand ca nu sunt importante.

Este evident ca daca necazurile motilor nu sunt auzite la Bucuresti, noi cei de aici de la nivel judetean le auzim. Tocmai de aceea incercam sa suplinim indecizia Guvernului Ponta si proasta gestionare a infrastructurii nationale, prin lucrari la drumurile judetene, incercand sa deschidem noi cai de comunicatie care sa scoata Apusenii din izolare. Anul trecut, CJ Alba a inceput modernizarea drumului judetean de la Poiana Galzii la Roica, iar anul asta continuam cu asfaltarea pana la Intregalde. Drumul deschise perspective imense pentru turismul din zona. Totodata, am depus la ADR, proiectul de modernizare a celor 76,5 km de drum intre Aiud, Ramet, Mogos si Bucium, ca locul I, pe lista de prioritati pe POR 2014-2020.

Iata ca solutii de finantare sunt si lucrurile sunt mult mai bine gestionate la nivel judetean.

Indecizia Guvernului PSD condus de Ponta i-a adus pe moti la disperare pentru ca refuzul de a repara aceste drumuri nationale baga in izolare zona Muntilor Apuseni, separand-o de zona tot mai dezvoltata a judetului din jurul Albei Iulia, Sebesului, Cugirului sau Blajului. Mai grav este ca acest decalaj creste, in defavoarea Muntilor Apuseni, care se depopuleaza pe zi ce trece din cauza lipsei de perspective.

Autoritatile judetene si locale isi fac datoria, fie ca vorbim de apa, canal, drumuri judetene sau reabilitari de institutii publice. Insa doar cu aceste eforturi nu se face primavara, iar daca Guvernul Ponta a hotarat ca motii sunt buni doar in campanie electorala, pentru voturi si acum s-a decis sa-i abandoneze pe moti si  infrastructura rutiera din Apuseni, macar sa-si asume acest lucru si sa creeze parghiile legale pentru a ne putea rezolva noi problemele, aici, pe plan judetean.

 comunicat de presă

Florin ROMAN,

Prim-Vicepresedinte al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei Administrația comunei Mirăslău, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii sediului primăriei. Citește și: Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea