Rămâi conectat

Actualitate

Florin Cîțu: „Nu revenim la 1 iunie 100% la normalitate, dar vom arăta un prim pas”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primul ministru Florin Cîțu a făcut astăzi mai multe declarații despre relaxarea măsurilor anti coronavirus. „Astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate“, a spus premierul la începutul conferinței de presă.

„Le-am spus colegilor mei că săptămânal este în regulament să se întâlnească, dar pot avea ședințe extraordinare oricând și îi încurajez să se întâlnească oricând ca să putem să avem pe masă cât mai repede soluții pe care să le prezentăm public, pentru a ne pregăti pentru revenirea la normalitate. Prima fază a revenirii la normalitate este de la 1 iunie“, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a subliniat că „1 iunie nu înseamnă că vom reveni toți la normalitate, dar este un pas. Depinde de noi să revenim la normalitate“, reiterând faptul că doar vaccinându-ne putem reveni la normalitate: „O campanie de vaccinare de succes va aduce și revenirea la normalitate în România“.

Întrebat ce se va întâmpla concret de la 1 iunie, în condițiile în care Iohannis spunea că 1 iunie nu va fi data „relaxării totale“, Cîțu a răspuns: „Are dreptate președintele, am dreptate și eu. Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu revenim la 1 iunie 100% (la normalitate – n.r.). Asta este clar, dar vom arăta un prim pas, ce putem face când avem o rată de vaccinare de 35% și apoi putem să discutăm și de pașii următori“.

„Este o condiționalitate. Nu se întâmplă fără vaccinare. Revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare. Este singura soluție. Am fost închiși anul trecut și nu am revenit la normalitate, deci nu aceasta e soluția, soluția e să ne vaccinăm“, a mai spus Florin Cîțu.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea