Florea Grup investeşte 7,5 milioane de euro în creşterea competitivităţii economice printr-un proiect cu finanţare europeană
- 44 de noi locuri de muncă vor fi înfiinţate prin implementarea acestui proiect
Florea Grup a semnat recent un contract de finanţare în valoare de circa 7,5 milioane de euro în urma căruia va derula proiectul “Dezvoltarea activităţii şi creşterea competitivităţii întreprinderii prin achiziţia de utilaje pentru executarea lucrărilor de construcţie a drumurilor”. Co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Economiei prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, proiectul depus în 2011 de Florea Grup pentru care contractul de finanţare a fost semnat în 15 ianuarie 2014 reprezintă fără echivoc un plus pentru mediul economic transilvănean dincolo de dezvoltarea pe care o va aduce afacerii în sine. Succesul este cu atât mai mare cu cât societatea din Alba a avut 164 de concurenţi-aplicanţi din rândul întreprinderilor mari din România, printre care merită amintiţi Uzinele Dacia, Continental Sibiu, Carpat Cement, Baumit România, Prebet Aiud.
„Dorim ca prin acest proiect să crească competitivitatea economică a societăţii şi numai. Estimăm că impactul pe care îl va avea va fi unul crescut şi pe orizontală, având în vedere că, pe termen mediu şi lung, implică furnizori, achiziţionarea de echipamente, de piese de schimb, utilaje şi totodată, va genera o creştere a consumului. Dar cred că cel mai important de menţionat este faptul că proiectul despre care vorbim vine ca o continuare firească a investiţiilor făcute an de an”, a precizat ing. Robert Hening, director de dezvoltare al Florea Grup.
- Dezvoltarea bazei de producţie de la Alba Iulia prin achiziţionarea a 25 de utilaje pentru infrastructură
Obiectivul declarat al proiectului îl reprezintă „creşterea competitivităţii economice a întreprinderii respectând principiile dezvoltării durabile şi a egalităţii de şanse, prin introducerea de noi tehnologii de producţie şi achiziţia a 25 active tangibile”. Cu alte cuvinte, Florea Grup îşi va extinde, dezvolta şi îmbunătăţi baza de producţie de la Alba Iulia unde deja funcţionează o instalatie de sortare a agregatelor minerale, o staţie de betoane şi o fabrică de producţie mixturi asfaltice. Proiectul în valoare de 33.195.172 lei, adică circa 7,5 milioane euro, prevede achiziţionarea a 25 de utilaje mari destinate lucrărilor de infrastructură şi producţiei materialelor de construcţii. Acestea se adaugă celor circa 200 de maşini şi utilaje care constituie parcul auto al societăţii. De menţionat că acest proiect vine în completarea unui alt proiect finanţat din fonduri europene pe care Florea Grup l-a derulat cu succes în 2010. Cu o valoare de aproximativ 2 milioane de euro, proiectul precedent a permis construirea staţiei de mixturi asfaltice din baza de producţie a societăţii.
- 44 de locuri de muncă create pentru cel puţin 5 ani
Pe lângă banii pe care îi atrage în judeţ, proiectul privind creşterea competitivităţii economice ce va fi derulat de Florea Grup are şi o latură socială foarte importantă, prin locurile de muncă pe care le va crea. Astfel, pe perioada de implementare, adică timp de 5 ani, vor fi create 44 de noi locuri de muncă în domeniile exploatare, întreţinere, coordonare. Într-un judeţ precum Alba, în care şomajul şi lipsa locurilor de muncă reprezintă o problemă permanentă, 44 de locuri de muncă sunt o gură de oxigen. De altfel, Florea Grup este unul dintre cei mai importanţi angajatori din Alba, plătind la ora actuală salarii unui număr de 500 de oameni.
- Unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa construcţiilor din Transilvania
Florea Grup devine astfel societatea privată din domeniul construcţiilor care atrage cele mai mari fonduri europene din judeţ, exploatând din plin această oportunitate de dezvoltare. Florea Grup este un jucător foarte important pe piaţa construcţiilor din Transilvania, cu lucrări de infrastructură importante în Alba şi alte judeţe precum reabilitarea şi modernizarea drumului de intrare în Alba Iulia dinspre Cluj, modernizarea DJ 106 E pe tronsonul Jina (Sibiu) – Şugag (Alba)/ Valea Sebeşului, reabilitare şi asfaltare de străzi în Vinţu de Jos (Alba), comuna Moldoveneşti (Cluj), comuna Papiu Ilarian (Mureş). Totodată, Florea Grup a furnizat materiale de construcţii pentru obiective strategice precum investiţia Mercedes de la Sebeş, investiţia Bosch de la Blaj, Autostrada Bechtel, Centura municipiului Sibiu, staţiile de epurare la Cugir, Aiud.
Florea Grup, deţinută de fraţii Marcel şi David Florea, a fost înfiinţată în 1996 iar anul acesta împlineşte 18 ani de activitate. Firma s-a dezvoltat pas cu pas, prin reinvestirea sistematică a întregului profit realizat, astfel că acum a ajuns la o medie de 500 de angajaţi şi activităţi în domenii diverse – producţie materiale de construcţii cu unităţi de producţie în 4 judeţe – Alba, Sibiu, Cluj şi Hunedoara, construcţii drumuri şi poduri, distribuţie carburanţi printr-o reţea de 8 benzinării, servicii hoteliere. Cu o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro în 2013 şi peste 2 milioane de euro bani aferenţi taxelor şi impozitelor plătiţi la bugetul de stat anul trecut, Florea Grup reprezintă una dintre cele mai importante şi solide afaceri din Alba. Acesta este şi motivul pentru care despre Florea Grup se poate vorbi în termenii unei societăţi validate de confruntarea cu criza economică, care a reuşit să rămână în picioare şi, mai mult, să se dezvolte.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
PROIECT DIGITALIZARE NIVASIG OFFICE SRL Numele Beneficiarului : NIVASIG OFFICE SRL NIVASIG OFFICE SRL , cod de identificare fiscala 33900408, inregistrata la Registrul Comertului nr. J02/1274/2014, cu sediul in Municipiul Arad, Strada Abrud, Nr. 102, Bloc 131, Ap. 12, Județ Arad, deruleaza incepand cu data de octombrie 2024, proiectul nr 795, intitulat “Proiect Digitalizare NIVASIG […]