Firma Roman Copper Corp plăteşte pentru Cupru Min Abrud peste 200 de milioane de euro. Reprezentanţii companiei canadiene resping orice legătură cu Stephen Roman
Cupru Min deţine exploatarea Roşia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României. Societatea canadiană Roman Copper Corp. a câştigat licitaţia pentru privatizarea Cupru Min Abrud la preţul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste preţul de pornire a licitaţiei, de 57,3 milioane euro, a anunţat luni, 26 martie, 2012 Ministerul Economiei.
Statul a încercat de mai multe ori să vândă Cupru Min, prima oară în anul 2008. În 2009 Ministerul Economiei a scos din nou la licitaţie societatea, cu intenţia de a vinde integral acţiunile pe care le deţine, dar a amânat procedura pentru 26 martie 2012 când a şi reuşit acest lucru.
După ce mai multe publicaţii online serioase au prezentat firma Roman Copper Corp ca fiind controlată de omul de afaceri Stephen G. Roman, unul dintre cei mai puternici magnaţi canadieni din minerit, care a fost implicat şi în finanţarea companiei Gabriel Resources (investitorul Canadian în proiectul Roşia Montană), reprezentantii Roman Copper Corp, cistigatorul licitatiei pentru Cupru Min au transmis opiniei publice printr-un comunicat remis presei de firma de avocatura Mararu & Mararu că resping orice legătură cu S.G. Roman. “Repingem ferm orice zvon că firma noastra are legaturi cu Dl. Stephen Roman, asa cum a aparut in diferite publicatii”, arată comunicatul.
Potrivit fin.ro pe parcursul derularii licitatiei, un grup restrans de protestatari s-a postat in fata Ministerului Economiei cerând oprirea înstrăinării societăţii de stat.
Mai multe publicaţii româneşti critică faptul că firma canadiană ce a câştigat licitaţia pentru pachetul de 100% din acţiunile Cupru Min este o companie mică şi destul de obscură pentru o investiţie de asemenea dimensiune.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare Postul Crăciunului 2024 este unul dintre cele două mari posturi din acest an, alături de postul Paștelui. Postul Crăciunul are o semnificație aparte în creștinism și de el sunt legate numeroase tradiții. Ce semnificație are postul […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii24 de ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ