Rămâi conectat

Ştirea zilei

Firma Roman Copper Corp plăteşte pentru Cupru Min Abrud peste 200 de milioane de euro. Reprezentanţii companiei canadiene resping orice legătură cu Stephen Roman

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cupru Min deţine exploatarea Roşia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României. Societatea canadiană Roman Copper Corp. a câştigat licitaţia pentru privatizarea  Cupru Min Abrud la preţul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste preţul de pornire a licitaţiei, de 57,3 milioane euro, a anunţat luni, 26 martie, 2012 Ministerul Economiei. 

Statul a încercat de mai multe ori să vândă Cupru Min, prima oară în anul 2008. În 2009 Ministerul Economiei a scos din nou la licitaţie societatea, cu intenţia de a vinde integral acţiunile pe care le deţine, dar a amânat procedura pentru 26 martie 2012 când a şi reuşit acest lucru.

După ce mai multe publicaţii online serioase au prezentat firma  Roman Copper Corp ca fiind controlată de omul de afaceri Stephen G. Roman, unul dintre cei mai puternici magnaţi canadieni din minerit, care a fost implicat şi în finanţarea companiei Gabriel Resources  (investitorul Canadian în proiectul Roşia Montană), reprezentantii Roman Copper Corp, cistigatorul licitatiei pentru Cupru Min au transmis opiniei publice printr-un comunicat remis presei de firma de avocatura Mararu & Mararu că resping orice legătură cu S.G. Roman. “Repingem ferm orice zvon că firma noastra are legaturi cu Dl. Stephen Roman, asa cum a aparut in diferite publicatii”, arată comunicatul.

Potrivit fin.ro pe parcursul derularii licitatiei, un grup restrans de protestatari s-a postat in fata Ministerului Economiei cerând oprirea înstrăinării societăţii de stat.

Mai multe publicaţii româneşti critică faptul că firma canadiană ce a câştigat licitaţia pentru pachetul de 100% din acţiunile Cupru Min este o companie mică şi destul de obscură pentru o investiţie de asemenea dimensiune.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea