FOTO/VIDEO Piatra Secuiului și Cetatea Trascăului, imagini spectaculoase cu ”un alt fel de infrastructură”
Cei de la Asociația Pro Infrastrutura, persoane pasionate în special de lucrări de infrastructră, aflați într-o vizită în zona Colțești-Remetea au susprins imagini foto-video spectaculoase cu Piatra Secuiului și Cetatea Colțești.
Se spune că Rimetea este locul în care soarele răsare de două ori. Şi asta pentru că Piatra Secuiului, care străjuieşte Rimetea, este atât de aproape şi atât de înaltă, încât chiar şi după ce răsare soarele dimineaţa, Rimetea este încă în umbră, deşi afară e lumină. Apoi, după ce are timp să se mai ridice un pic pe cer, soarele se iţeşte de după Piatra Secuiului, răsărind pentru a doua oară pentru a lumina şi satul Rimetea.
Satul Rimetea este vegheat și astăzi de Cetatea Colțești. Aceasta a fost ridicată în urmă cu peste 700 de ani de vice-voievodul Ardealului pentru a apăra întreaga zonă
Localitatea este atât de mică încât reprezintă mai puțin de 1% din suprafaţa judeţului Alba.
”Astăzi vorbim despre un alt fel de infrastructură: cea verde. Vă invităm la o plimbare aeriană la Piatra Secuiului și Cetatea Trascăului din zona Colțești-Rimetea în județul Alba. Marți și miercuri, la invitația prietenilor de la Milvus Group, am participat la un workshop dedicat evaluării impactului asupra mediului. Am discutat (și învățat) despre cât de important este ca proiectele de infrastructură de transport să fie implementate cu respect și grijă față de biosferă.
Nu liliecii sau urșii ne pun bețe-n roate. Nu „ONGiștii” blochează autostrăzile. Ba dimpotrivă. Specialiștii din organizațiile și companiile de consultanță de mediu oferă studii și soluții științifice foarte valoroase. Expertiza lor protejează atât ecosistemele, cât și oamenii care le tranzitează cu 130 km/h.
Investiția corectă în ecoducte, tuneluri, viaducte și poduri proiectate inteligent nu este un moft, ci o cerință esențială! Doar așa vom avea drumuri rapide și căi ferate moderne, sigure deopotrivă pentru om și urs, fără să distrugem tezaurul natural care ne este oferit pe gratis și la care alți europeni doar visează”.
Sursa: Foto/Video Asociatia Pro Infrastructura
[nggallery id=7180]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii