Rămâi conectat

Ştirea zilei

Festivalul ”Dilema Veche” revine la Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia va găzdui în această vară cea de-a doua ediție a Festivalului ”Dilema Veche”. În cursul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire la sediul municipalității între reprezentanții revistei culturale „Dilema Veche” și organizatorii locali ai festivalul – Primăria Muncipiului Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

În cadrul discuțiilor, primarul Mircea Hava a reiterat dorința și interesul administrației locale în dezvoltarea unui proiect cultural durabil. Pe de altă parte, Mircea Vasilescu, redactor șef al revistei „Dilema Veche” subscrie dorinței organizatorilor din Alba Iulia de a înființa o asociație culturală în care să se regăsească cele trei părți implicate în organizarea festivalului, astfel încât brand-ul artistic să rămână legat definitiv de Alba Iulia și județul Alba. Perioada de derulare a evenimentului este 30 august – 1 septembrie.

Începutul toamnei va aduce din nou la Alba Iulia personalități culturale de prim rang și momente artistice de certă valoare. Mă bucură faptul că reușim să depășim împreună incertitudinile de anul trecut și sper ca acest festival să fie o permanență în viața culturală din România. „Oamenii cu dileme” vor furniza certitudini publicului albaiulian, transformând Cetatea Alba Iulia într-un centru cultural transilvan„, a spus Mircea Hava, primarul municipiului.

În cadrul discuțiilor purtate, Corina Șuteu, expert cultural European, a trasat câteva dintre caracteristicile generale ale conceptului de anul acesta, insistând pe perezența celor mai apreciați oameni de cultură ai momentului din cele mai variate domenii: scriitori, actori, muzicieni sau artiști plastici.

Harta evenimentelor culturale este din ce in ce mai valoroasă și orientează publicul albaiulian spre repere culturale reale. Potențialul cultural trebuie valorificat permanent, fiind singurul element care dăinuie de-a lungul timpului, caracterizând locuri și oameni. Cei care astăzi prețuiesc cultura autentică vor avea întotdeauna în Alba Iulia și județul Alba o a doua casă„, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Judetean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea