Rămâi conectat

Ştirea zilei

Festivalul ”Dilema Veche” revine la Alba Iulia

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia va găzdui în această vară cea de-a doua ediție a Festivalului ”Dilema Veche”. În cursul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire la sediul municipalității între reprezentanții revistei culturale „Dilema Veche” și organizatorii locali ai festivalul – Primăria Muncipiului Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

În cadrul discuțiilor, primarul Mircea Hava a reiterat dorința și interesul administrației locale în dezvoltarea unui proiect cultural durabil. Pe de altă parte, Mircea Vasilescu, redactor șef al revistei „Dilema Veche” subscrie dorinței organizatorilor din Alba Iulia de a înființa o asociație culturală în care să se regăsească cele trei părți implicate în organizarea festivalului, astfel încât brand-ul artistic să rămână legat definitiv de Alba Iulia și județul Alba. Perioada de derulare a evenimentului este 30 august – 1 septembrie.

Începutul toamnei va aduce din nou la Alba Iulia personalități culturale de prim rang și momente artistice de certă valoare. Mă bucură faptul că reușim să depășim împreună incertitudinile de anul trecut și sper ca acest festival să fie o permanență în viața culturală din România. „Oamenii cu dileme” vor furniza certitudini publicului albaiulian, transformând Cetatea Alba Iulia într-un centru cultural transilvan„, a spus Mircea Hava, primarul municipiului.

Electrica Furnizare Discount

În cadrul discuțiilor purtate, Corina Șuteu, expert cultural European, a trasat câteva dintre caracteristicile generale ale conceptului de anul acesta, insistând pe perezența celor mai apreciați oameni de cultură ai momentului din cele mai variate domenii: scriitori, actori, muzicieni sau artiști plastici.

Harta evenimentelor culturale este din ce in ce mai valoroasă și orientează publicul albaiulian spre repere culturale reale. Potențialul cultural trebuie valorificat permanent, fiind singurul element care dăinuie de-a lungul timpului, caracterizând locuri și oameni. Cei care astăzi prețuiesc cultura autentică vor avea întotdeauna în Alba Iulia și județul Alba o a doua casă„, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Judetean Alba.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a FUGIT de la locul faptei

Publicat

în

FOTO| Accident rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a părăsit locul faptei

Un accident rutier a avut loc în cursul serii de miercuri, 4 august, la Aiud.

Potrivit martorilor, șoferul răspunzător pentru producerea accidentului a părăsit locul faptei.

Electrica Furnizare Discount

După cum se poate observa și din imagini, incidentul s-a soldat cu victime, fiind prezenta și o ambulanță SAJ.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

Publicat

în

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

De la sfârșitul lunii septembrie, anumite telefoane mobile inteligente nu vor mai beneficia de serviciile Google. Accesul utilizatorilor de dispozitive Android care folosesc versiunea 2.3.7 – Gingerbread – și versiunile anterioare va fi blocat.

Măsura, care intră în vigoare din 27 septembrie, este concepută pentru a „proteja siguranța utilizatorilor”, spun reprezentanții gigantului IT.

Electrica Furnizare Discount

Cei care vor încerca să acceseze aplicațiile Google după acea dată vor primi un mesaj de eroare. Printre cele mai utilizate aplicații sunt: YouTube, Maps, Gmail, dar și Drive.

Problema va apărea pentru cei care vor încerca să acceseze aplicațiile cu un nume de utilizator și parolă personală, în timp ce cei care sunt deja autentificați ar putea continua să folosească platformele fără dificultăți majore.

Citește și : Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

Cu toate acestea, nu este clar dacă Google nu va bloca de tot software-ul, făcând imposibil un nou acces. Se pare că limitarea accesului ține de imposibilitatea actualizării unui sistem de operare vechi de peste 10 ani, care nu acceptă multe dintre noutăți.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

Publicat

în

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

În vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din Mesentea, primăria Galda de Jos a decis modernizarea unor drumuri și străzi, în cadrul proiectului „Modernizare drumuri și străzi de interes local în localitatea Mesentea, comuna Galda de Jos, județul Alba”.

Traseele studiate au legătură directa la drumul judeţean DJ107K, acesta facand legătură cu DJ107H si mai departe cu DN1.

Electrica Furnizare Discount

Traseele propuse spre modernizare sunt străzi in localitatea Galda de Jos cu limite de proprietate foarte bine conturate.

Prin tema de proiectare se cere elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea străzilor cu o lungime totala de 601.00m.

îmbrăcămintea rutieră şi traseul străzilor sunt neconforme cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică şi socială a regiunii în care se situează, fapt ce necesită modernizarea cât mai rapidă a străzilor considerate pentru îmbunătăţirea viabilităţii, precum şi a confortului şi siguranţei circulaţiei pentru utilizatori.

Străzile analizate se încadrează în categoria de importanţă C (normală) şi în clasa de importanţă III, conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi a H.G. 766/1997 (anexa 3) referitoare la aprobarea unor regulamente privind calitatea în construcţii.

Principala problema este lipsa unui sistem rutier adecvat traficului si scurgerea necontrolata a apelor pluviale către emisar (lipsa sau starea necorespunzatoare a şanţurilor, podeţelor si emisarilor).

În conformitate cu prevederile O.G.R. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificările si completările ulterioare, străzile supuse modernizări din localitatea Mesentea, sunt in proprietatea publica si in administrarea comunei Galda de Jos, calitate in care acesteia ii revine obligaţia de a menţine aceste străzi in starea tehnica corespunzătoare desfăşurării traficului in condiţii de siguranţa.

Nr.crt./ Strada Lungime (m)/ Lăţime carosabil (m)
1 Strada IA 196,5 3,5
2 Strada 1B 142,5 3
3 Strada 2 177 3
4 Strada 3 85 4
Total traseu 601

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare