Rămâi conectat

Ştirea zilei

Femeie din Alba, implicată în afaceri ilegale cu fier vechi, judecată pentru evaziune fiscală: Suma colosală pe care trebuie să o plătească la buget

Publicat

în

Femeie din Alba, implicată în afaceri ilegale cu fier vechi, judecată pentru evaziune fiscală: Suma colosală pe care trebuie să o plătească la buget

O femeie din județul Alba, în vârstă de 43 de ani, administrator la o firmă din Sebeș, este judecată de instanţele din județ pentru evaziune fiscală. Prima hotărâre a Tribunalului Alba a obligat-o să plătească peste 320.000 de lei la buget.

M. M. este acuzată că prin activitatea economică derulată la o societate din Sebeş, cu obiect principal de activitate ”colectarea deşeurilor nepericuloase”, a provocat un prejudiciu iniţial la bugetul de stat în valoare de 87.430,88 lei, reprezentând debit impozit pe profit. Perioada vizată este între anii 2012 – 2014. Tribunalul Alba a hotărât, în 15 decembrie 2020, condamnarea femeii la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

De asemenea, aceasta trebuie să plătească către ANAF suma 323.534 lei cu titlu despăgubiri civile, reprezentând debit (impozit pe profit) şi accesoriile calculate până la data de 19 martie 2015, precum şi la plata celorlalte accesorii, calculate la data efectuării plăţii.

Elit - Gustul Desăvârșit
CITEȘTE ȘI: Bandă periculoasă de spărgători, care au ”terorizat” Alba Iulia: 5 jafuri, în 2 luni, cu un prejudiciu de aproape 170.000 de lei, trimisă în judecată

Dosarul a fost constituit în urma unor inspecţii fiscale alea inspectorilor de la ANAF. Întrucât administratorul societăţii nu a dat curs invitaţiilor organelor de inspecţie fiscală de a prezenta pentru control documentele contabile ale societăţii, inspecţia fiscală s-a desfăşurat în baza documentelor aflate la dosarul fiscal al societăţii, respectiv bilanţurile contabile anuale, declaraţiile privind impozitul pe profit, deconturile privind TVA, declaraţiile informative, precum şi în baza informaţiilor solicitate de la clienţii societăţii. S-a procedat la stabilirea bazei de impunere şi a obligaţiilor fiscale prin estimare rezonabilă, metoda folosită pentru estimarea TVA şi a impozitului pe profit, a veniturilor brute şi a cheltuielilor deductibile.

În ceea ce priveşte impozitul pe profit, în urma verificărilor efectuate, organele de control au constatat că societatea nu a înregistrat şi nu a declarat prin bilanţul contabil depus toate veniturile încasate în anul 2012. Astfel, au fost stabilite venituri suplimentare neînregistrate şi nedeclarate în suma de 111.891 lei, reprezentând diferenţa între veniturile aferente facturilor emise de firmă, puse la dispoziţie de către clienţii societăţii şi veniturile totale înregistrate de către societate prin bilanţul contabil aferent anului 2012.

CITEȘTE ȘI: Ce pedeapsă a primit un brancardier care a furat produse dintr-un supermarket din Aiud și a lovit paznicul care încerca să-l oprească

În anul 2013, societatea nu a depus declaraţii, în condiţiile în care partenerii din România au declarat achiziţii de bunuri/servicii de la aceasta, pentru care se aplică taxarea inversă, în valoare de 434.552 lei. De asemenea, nu a depus declaraţii fiscale (şi a depus doar sporadic deconturi de TVA pe zero lei, în care nu au fost înscrise informaţii cu privire la achiziţii/livrări. În aceste condiţii, organele fiscale au stabilit că, în anul 2013, societatea din Sebeş a obţinut venituri în sumă de 434.552 lei, reprezentând livrări de deşeuri fier vechi, pe care reprezentanţii societăţii nu le-au înregistrat şi nu le-au declarat la organele fiscale, implicit nu au achitat obligaţiile datorate bugetului consolidat al statului.

De asemenea, au fost considerate nedeductibile cheltuieli în valoare totală de 836.763 lei (130.518 lei reprezentând cheltuieli înregistrate în anul 2011 şi 706.245 lei reprezentând cheltuieli înregistrate în 2012), întrucât nu le-au fost puse la dispoziţie documentele financiar-contabile (contracte, facturi, recepţii, etc.) care să justifice deductibilitatea cheltuielilor declarate. În final, inspectorii fiscali au calculat un prejudiciu de 87.430,88 lei, care, în final, a crscut foarte mult ca urmare a majorărilor de întârziere calculate. Hotărârea Tribunalului Alba a fost contestată de Parchet la Curtea de Apel.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare