Fără medici în școli. Multe unități de învățământ din țară încă nu au cabinete medicale pentru elevi
Părinții își trimit copiii la şcoală şi speră să fie în siguranţă, dar în cazul unor accidente, nu are cine să le ofere ajutor. Foarte multe instituţii de învăţământ din România nu dispun de cabinete medicale, deşi legea îi obligă pe directori să le înfiinţeze. Sau cel puțin să aibă un contract cu un medic din localitate.
Pe de altă parte, eforturile lor se lovesc de lipsa medicilor în sistem și de bugetul sărac al primăriilor. Este un cerc vicios, în care singurii care au de suferit sunt copiii și implicit părinții lor.
Scarlatina, tuberculoza sau hepatita infecţioasă sunt doar câteva dintre bolile uşor transmisibile într-o colectivitate, mai ales acolo unde copiii nu sunt supravegheaţi de un medic sau un asistent. Pe lângă astea, există riscul unor accidente grave.
Sunt și alte cazuri, de exemplu, de pediculoză, care se răspândesc foarte repede în colectivitate, în lipsa unui medic, în unitatea de învățământ.
Paradoxal, în ciuda legii, multe dintre posturile pentru medicii şi asistenţii care ar trebui să lucreze în şcoli sunt blocate de Ministerul Sănătății.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]