Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Familia Jidveian vrea strămutarea dosarului privind insolvența societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Familia Jidveian vrea strămutarea dosarului privind insolvența societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia

Familia Jidveian înearcă să strămute dosarul de insolvență al societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia de la Tribunalul Alba. Doi dintre asociați, fostul administrator Ovidiu Jidveian și mama acestuia, au înregistrat mai multe cereri de strămutare, la Curtea de Apel Alba Iulia și la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ovidiu Jidveian a fost plasat în arest preventiv, din 30 mai 2024, la cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în dosarul de înșelăciune cu un prejudiciu estimat de peste 12 milioane de euro.

În cererea înregistrată și depusă în 9 septembrie 2024, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), se solicită strămutarea cauzei la o instanță similară din alt județ, pentru că unul dintre creditorii societății este judecător la Curtea de Apel Alba Iulia. În plus, se susține că alți creditori au „calități de persoane cunoscute la nivelul județului Alba, oameni de afaceri sau calitatea de lucrători în structurile MAI la nivel județean”.

Ovidiu Jidveian susține că magistratul care este creditor a formulat plângere penală împotriva sa și completează că acesta a fost unul dintre motivele pentru care dosarul penal este instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Citește și: Ovidiu Jidveian a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției: Arestarea preventivă înlocuită cu măsura arestului la domiciliu

”Manifestările publice, care au constat nu doar în articole de presă ci chiar mitinguri autorizate la sediul administratorului judiciar, au creat o mare presiune asupra instanțelor de judecată, astfel că la instanțele din Alba Iulia există riscul ca această cauză să nu fie soluționată cu imparțialitate”, se precizează în cerere. Cei doi mai susțin că și la nivelul instanțelor din Cluj se poate ajunge la o „imparțialitate”, având în vedere că dosarul penal este instrumentat de un procuror de aici.

„Se poate ajunge și la nivelul acestei instanțe la o alterare a imparțialității instanței, cu atât mai mult cu cât mulți dintre creditori au reprezentanți avocați din municipiul Cluj-Napoca”, se mai susține în cererea adresată ÎCCJ. Dosarul va fi judecat în data de 15 octombrie 2024.

Citește și: Ovidiu Jidveian, artizanul afacerii Parc Residence din Alba Iulia, și-a RETRAS contestația împotriva arestului preventiv, formulată la Înalta Curte de Casație

Tot pe rolul ÎCCJ, au mai fost înregistrate alte trei dosare cu același obiect, la două dintre acestea fiind stabilite termene în 8 și 10 octombrie. Un al cincilea dosar este pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, unde se solicită srămutarea unei cauze de la Judecătoria Alba Iulia cu obiect „plângere împotriva încheierii de carte funciară”.

Ovidiu Jidveian, fost administrator al societății Parc Residence Alpha SRL, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave (46 de acte materiale); delapidare în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave și 6 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în perioada 2019 – octombrie 2023, suspectul persoană fizică a promis spre vânzare un număr total de 263 de spații locative sau comerciale, deşi Primăria Municipiului Alba lulia autorizase executarea unui proiect imobiliar conținând doar 41 de apartamente, cu spații comerciale şi de alimentație publică, care urmau a fi amplasate în două corpuri de clădire.

Potrivit procurorilor, prin inducerea în eroare a unui număr de 201 promitenți cumpărători, suspectul persoană fizică (în cele mai multe ocazii acționând în realizarea obiectului de activitate al dezvoltatorului imobiliar) a reuşit să determine persoanele vătămate să achite sumele totale de 31.486.821 de lei şi 5.508.377 de euro, aceasta fiind valoarea prejudiciului total estimat în dosarul penal.

Jidveian a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, în temeiuș căruia măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu arestul la domiciliu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Lae Dreghici, ”cascadă emoțională” pentru un băiețel din Alba. Vizită surpriză pentru Tudor, de la eroul copilăriei sale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lae Dreghici, ”cascadă emoțională” pentru un băiețel din Alba. Vizită surpriză pentru Tudor, de la eroul copilăriei sale Pentru Tudor, un băiețel din Șeușa, comuna Ciugud, aflat la vârsta când Spiderman, Batman sau Superman sunt cele mai impresionante personaje, eroul care îi colorează copilăria este nimeni altul decât Lae Dreghici, îndrăgitul casacador din județul Alba. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea